Koppla upp bil

Koppla upp bilen med telefon via Bluetooth, Wi-Fi eller med bilens inbyggda modem*.

Mobiltelefon och nätverksoperatör måste stödja internetdelning (utdelning av internetuppkoppling) och abonnemanget måste innefatta datatrafik.

OBS

Vid användning av internet överförs data (datatrafik), vilket kan medföra en kostnad.

Aktivering av dataroaming kan orsaka ytterligare avgifter.

Kontakta din nätverksoperatör om kostnad för datatrafik.

OBS

Vid användning av Apple CarPlay är det endast möjligt att koppla upp bilen med Wi-Fi eller bilmodem*.

OBS

Vid användning av Android Auto är det möjligt att koppla upp bilen mot internet med Wi-Fi, Bluetooth eller bilmodem*.

Läs Villkor för tjänster och Kundsekretesspolicysupport.volvocars.com innan uppkoppling.

Koppla upp med Bluetooth

Se Koppla telefon.

Koppla upp med Wi-Fi

P5–1507–WiFi logo small
Aktivera internetdelning (portabel-/personlig hotspot) i mobiltelefonen.
Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på KommunikationWi-Fi.
Aktivera/deaktivera genom att bocka i/ur rutan för Wi-Fi.
Tryck på nätverksnamnet för det nätverk som ska anslutas.
Ange nätverkets lösenord.
Om annan uppkopplingskälla använts tidigare – bekräfta valet att byta uppkoppling.
Bilen kopplar upp sig till nätverket.

Observera att vissa telefoner stänger ner internetdelningen efter kontakten brutits till bilen, t.ex. när bilen lämnats och till nästa användningstillfälle. Därmed behöver internetdelningen i telefonen återaktiveras vid nästa användningstillfälle.

Då en telefon ansluts till bilen så sparas den för senare användning. När max antal sparade (50 st) uppnåts raderas den först anslutna. För att visa lista med sparade nätverk eller manuellt ta bort sparade nätverk, tryck på InställningarWi-FiSparade nätverk.

För krav på nätverksanslutningen, se avsnittet "Teknik och säkerhet för Wi-Fi".

Koppla upp med bilmodem*1

Vid uppkoppling med bilmodem kommer Volvo On Call-tjänsterna använda anslutningen.

P5–1507–SIM card placement

Placera ett personligt SIM-kort i hållaren.

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på KommunikationInternet via bilmodem.
Aktivera/deaktivera genom att bocka i/ur rutan för Internet via bilmodem.
Om annan uppkopplingskälla använts tidigare – bekräfta valet att byta uppkoppling.
Ange SIM-kortets PIN-kod.
Bilen kopplar upp sig till nätverket.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Endast bilar med Volvo On Call.