Aktivera/deaktivera avfrostning av rutor och backspeglar

De tre funktionerna max defroster, eluppvärmd vindruta* samt eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar används för att snabbt få bort imma och is från rutor och backspeglar.

Från fysiska knappar i mittkonsolen

I mittkonsolen finns fysiska knappar för snabbåtkomst till avfrostningsfunktionerna.

Med eluppvärmd vindruta* kan max defroster endast aktiveras individuellt från klimatvyn i centerdisplayen.

P5-1507–Climate–Physical buttons
Fysiska knappar i mittkonsolen.
  1. P5-Icon red circle 1Knapp för eluppvärmd vindruta* samt max defroster.
  2. P5-Icon red circle 2Knapp för eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar.
Bilar utan eluppvärmd vindruta:
Tryck på knapp (1).
Max defroster aktiveras/deaktiveras och knappen lyses upp/släcks.
Bilar med eluppvärmd vindruta:
Tryck upprepade gånger på knapp (1) för att skifta mellan de tre nivåerna:
  • Aktiverad eluppvärmd vindruta
  • Aktiverad eluppvärmd vindruta och max defroster
  • Deaktiverad.
Eluppvärmd vindruta samt max defroster aktiveras/deaktiveras och knappen lyses upp/släcks.

OBS

Max defroster startar med viss fördröjning för att undvika en kort ökning i fläktnivå om eluppvärmd vindruta deaktiveras med två snabba tryck på knappen.
Eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar:
Tryck på knapp (2).
Eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar aktiveras/deaktiveras och knappen lyses upp/släcks.

Från klimatvyn i centerdisplayen

Aktivera/deaktivera max defroster

P5-1507–Climate–Button max defroster
Max defrosterknappen i klimatvyn.
Öppna klimatvyn i centerdisplayen.
Tryck på Max.

Max defroster aktiveras/deaktiveras och knappen lyses upp/släcks.

Max defroster deaktiverar autoreglering av klimatet och luftåtercirkulationen, aktiverar luftkonditioneringen samt ändrar fläktnivån till 5 och temperaturen till HI.

När max defroster deaktiveras återgår klimatanläggningen till de föregående inställningarna.

OBS

Ljudnivån ökar i och med att fläktnivån ändras till 5.

Aktivera/deaktivera eluppvärmd vindruta*

P5-1507–Climate–Button electric windscreen
Knappen för eluppvärmd vindruta i klimatvyn.
Öppna klimatvyn i centerdisplayen.
Tryck på Elektrisk.
Eluppvärmd vindruta aktiveras/deaktiveras och knappen lyses upp/släcks.

OBS

En triangulär yta längst ut på vardera sida av vindrutan är inte eluppvärmd, där kan avisningen ta längre tid.

OBS

Eluppvärmd vindruta kan ha inverkan på prestandan hos transpondrar och annan kommunikationsutrustning.

OBS

Om eluppvärmd vindruta aktiveras när Start/Stop-funktionen har auto-stoppat motorn kommer motorn att återstartas.

Aktivera/deaktivera eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar

P5-1507–Climate–Button rear defroster
Knappen för eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar i klimatvyn.
Öppna klimatvyn i centerdisplayen.
Tryck på Bak.
Eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar aktiveras/deaktiveras och knappen lyses upp/släcks.

Aktivera/deaktivera automatisk start av eluppvärmda rutor

Det är möjligt att ställa in om automatisk start av eluppvärmd vindruta* samt eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar ska vara aktiverad/deaktiverad vid motorstart. Med automatisk start aktiverad kommer eluppvärmning starta när det finns risk för is eller imma på rutan. Eluppvärmningen stängs automatiskt av när rutan är tillräckligt varm och imman eller isen är borta.

Tryck på Inställningar i toppvyn i centerdisplayen.
Tryck på Klimat.

Välj Automatisk elektrisk defroster vindruta för att aktivera/deaktivera automatisk start av eluppvärmd vindruta.

Välj Automatisk elektrisk defroster bak för att aktivera/deaktivera automatisk start av eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar.