Ange resmål med Send to Car

Ett resmål kan anges på olika sätt – att använda funktionen Send to Car är ett av dem.

Skicka position till bilen

Send to Car är en funktion som gör det möjligt att lägga till en destination/position till bilens navigationssystem* via en dator.

Send to Car kan också användas från appen Volvo On Call. Volvo On Call* kan även användas om en destination/position ska skickas till bilen från Volvo On Call servicecenter.

Observera att den här processen endast är ett exempel från en av flera kartserviceleverantörer.
Gå till wego.here.com på datorn.
En kartservice öppnas.
Sök upp önskad position.
Högerklicka på positionen och klicka sedan på adressen.
En sidomeny/informationskort öppnas.
Klicka på Dela i sidomenyn.
Klicka på Skicka till bilen i sidomenyn.
Välj bil och skriv in bilens VIN-nummer eller e-postadressen som är registrerad till ditt Volvo-ID. Klicka sedan på Skicka.
Klicka på Klar.
Positionen skickas till bilen.

Mer information om fler leverantörer och funktionen Send to Car finns på Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com).

Ta emot och använda position i bilen

För att bilen ska kunna ta emot data måste den vara ansluten till internet. Om positionen skickas till bilen med Volvo On Call* används bilens inbyggda modem för att ta emot data, dvs. ingen separat internetanslutning krävs.
När en position mottagits av bilen visas en notifiering i centerdisplayen. Tryck på notisen/symbolen.
Ett informationskort öppnas.
Välj önskad användning av positionen.

Använda sparad position

Mottagna positioner sparas i navigationssystemets bibliotek och kan användas senare.