Symboler och meddelanden för elektronisk stabilitetskontroll

Ett antal symboler och meddelanden gällande elektronisk stabilitetskontroll (ESC1) kan visas i förardisplayen.

Följande tabell visar några exempel.

SymbolMeddelandeInnebörd
P5-1507 Symbol ESC
Fast sken i ca 2 sekunder.Systemkontroll vid motorstart.
P5-1507 Symbol ESC
Blinkande sken.Systemet ingriper.
P5-1507 Symbol ESC sport
Fast sken.

Sportläge är aktiverat.

OBS! Systemet är inte avstängt i detta läge – det är delvis reducerat.

P5-1507 Symbol ESC

ESC

Tillfälligt avstängd

Systemet har temporärt reducerats p.g.a. för hög bromstemperatur – funktionen återaktiveras automatiskt när bromsarna har svalnat.

Se meddelande i förardisplayen.

P5-1507 Symbol ESC

ESC

Service erfordras

Systemet är ur funktion.
  • Stanna bilen på en säker plats, stäng av motorn och starta den igen.

Ett textmeddelande kan släckas med ett kort tryck på P5–1507–Symbol-OK button-knappen, belägen i centrum på rattens högra knappsats.

Om ett meddelande kvarstår: Kontakta verkstad – en auktoriserad Volvoverkstad rekommenderas.

1. 1 Electronic Stability Control