Deaktivera blockerat låsläge* tillfälligt

Om någon vill stanna kvar i bilen och dörrarna måste låsas från utsidan bör det blockerade låsläget deaktiveras, för att möjliggöra upplåsning inifrån.

Varning

Lämna inte kvar någon i bilen utan att först deaktivera funktionen, för att inte riskera att någon blir inlåst.
P5-1646-x90-function button reduced guard

Tryck på knappen Reducerad larmnivå i centerdisplayens funktionsvy för att stänga av blockerat låsläge tillfälligt.

Detta medför också att larmets rörelse- och lutningssensorer* stängs av.

I centerdisplayen visas därefter Reducerad larmnivå och det blockerade låsläget deaktiveras tillfälligt vid påföljande låsning av bilen.

Vid vanlig låsning deaktiveras eluttagen direkt, men med det blockerade låsläget tillfälligt deaktiverat är de aktiva i max 10 minuter efter låsning.

Om bilen låses upp och låses igen måste det blockerade låsläget deaktiveras igen.

Vid påföljande motorstart nollställs systemet.