Ansluta bilen till internet via Bluetooth-ansluten telefon

Upprätta en internetanslutning via Bluetooth genom internetdelning från en telefon och få tillgång till flera uppkopplade tjänster i bilen.
För att kunna ansluta bilen till internet via en Bluetooth-ansluten telefon behöver telefonen ha varit ansluten till bilen via Bluetooth en första gång.
Säkerställ att telefonen stödjer internetdelning och att funktionen är aktiverad. I iPhone kallas funktionen ”internetdelning”. I Android-telefoner kan funktionen ha olika namn, men ofta kallas den ”hotspot”. För iPhone-telefoner måste även menysidan "internetdelning" vara öppen tills internetanslutningen upprättats.
Om telefonen varit ansluten via Bluetooth tidigare, tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på KommunikationBluetooth-enheter.
Kryssa i rutan för Bluetooth-internetanslutning under rubriken Internetanslutning.
Om annan uppkopplingskälla används, bekräfta valet att byta uppkoppling.
Din bil är nu ansluten till internet via den Bluetooth-anslutna telefonen.

OBS

Telefon och nätverksoperatör måste stödja internetdelning (utdelning av internetuppkoppling) och abonnemanget måste innefatta datatrafik.

OBS

Vid användning av Apple CarPlay är det endast möjligt att ansluta bilen till internet med Wi-Fi eller bilmodem*.