Tips vid användning av Android Auto*

Här finns tips som kan vara av nytta vid användning av Android Auto.
  • Säkerställ att dina appar är uppdaterade.
  • Vid start av bilen, vänta tills centerdisplayen har startat, anslut enheten och öppna sedan Android Auto från appvyn.
  • Vid problem med Android Auto, koppla ur din Android-enhet från USB-porten och anslut den på nytt via USB. Testa annars att stänga appen på enheten och sedan starta appen igen.
  • När en enhet är ansluten till Android Auto går det fortfarande att spela upp media via Bluetooth till en annan mediaspelare. Bluetooth-funktionen är på när Android Auto används.
  • Om ikonen för Android Auto är utgråad betyder det att en enhet inte är ansluten. När du ansluter din enhet blir ikonen upplyst. Om ikonen saknas helt har bilen inte stöd för att ansluta en enhet för detta ändamål.
  • Om enheten är ansluten till bilen via Bluetooth, kommer anslutning att brytas vid användning av Android Auto. Återuppta då internetanslutning i bilen genom att dela internet via Wi-Fi hotspot från enheten.
  • Om bilen delas av många, exempelvis en bilpool, är det värt att notera att maximalt 20 stycken Android-enheter kan lagras samtidigt. När listan är full och en ny enhet ansluts tas den äldsta bort. För att radera listan måste fabriksåterställning göras.