Komma igång med Volvo Cars-appen

Volvo Cars-appen ger tillgång till uppkopplade tjänster och funktioner som gör det möjligt att fjärrstyra din bil. Om du använder Volvo Cars-appen för första gången är det några steg du behöver genomföra för att komma igång. Stegen varierar beroende på bilmodell och årsmodell, så se till att läsa avsnittet som gäller för din bil.

Bilar med Google

Ladda ner Volvo Cars-appen

Volvo Cars-appen finns tillgänglig för iPhone, iPad och Apple Watch samt Android-telefoner. Du kan hämta den gratis från Apple App Store eller Google Play. Appen uppdateras regelbundet så se till att du har den senaste versionen.

OBS

Se till att du har laddat ned Volvo Cars-appen. Volvo EX30-appen kan bara parkopplas med Volvo EX30-bilar.

Volvo ID

Du kommer att behöva ett Volvo ID för att logga in i Volvo Cars-appen. Om du inte redan har ett sådant, öppna Volvo Cars-appen och välj alternativet att skapa ett nytt Volvo ID eller gå till volvoid.eu.volvocars.com/Account/ och följ instruktionerna.

Av säkerhetsskäl kommer tvåfaktorsautentisering att införas senare i år. Detta innebär att du när du loggar in också kommer att behöva ange en kod som skickas till dig via SMS1 eller mejl.

Användarprofil i bilen

Du kan använda din egen användarprofil och koppla den till din nyckel så att din Volvo är helt anpassad varje gång du sätter dig i bilen. Din användarprofil kommer också att kopplas till din Volvo Cars-app när du har parkopplat den med bilen.

Parkoppla Volvo Cars-app med din bil

Innan du kan börja använda fjärrstyrda Volvo Cars-appfunktioner, som låsstatus och klimatfunktioner, måste du parkoppla appen med din bil.

OBS

Viss information, inklusive personuppgifter, behöver behandlas innan du kan använda alla funktioner i tjänsten. Läs mer om villkor & integritet på volvocars.com/intl/legal.

Tillämpliga modeller

C40, årsmodell 2022 och senare

S60, S60 Recharge, årsmodell 2023 och senare

S90, S90 Recharge, årsmodell 2022 och senare

V60, V60 Recharge, V60 Cross Country, årsmodell 2023 och senare

V90, V90 Recharge, V90 Cross Country, årsmodell 2022 och senare

XC40 Recharge Pure Electric, årsmodell 2021 och senare

XC40 (Mild Hybrid), årsmodell 2023 och senare

XC60, XC60 Recharge, årsmodell 2022 och senare

XC90, XC90 Recharge, årsmodell 2023 och senare

Bilar med det tidigare Infotainmentsystemet (Sensus)

Ladda ner Volvo Cars-appen

Volvo Cars-appen finns för iPhone- och Androidtelefoner. Du kan hämta den gratis från Apple App Store eller Google Play. Appen uppdateras regelbundet så se till att du har den senaste versionen.

Volvo ID

Du kommer att behöva ett Volvo ID för att logga in i Volvo Cars-appen. Om du inte redan har ett sådant, öppna Volvo Cars-appen och välj alternativet att skapa ett nytt Volvo ID eller gå till volvoid.eu.volvocars.com/Account/ och följ instruktionerna.

Av säkerhetsskäl kommer tvåfaktorsautentisering att införas senare i år. Detta innebär att du när du loggar in också kommer att behöva ange en kod som skickas till dig via SMS1 eller mejl.

PIN-kod

En fyrsiffrig PIN-kod genereras automatiskt av Volvo support eller av en auktoriserad Volvoåterförsäljare och skickas till bilens ägare. Av säkerhetsskäl krävs en PIN-kod vid parkoppling av Volvo Cars-appen med bilen. Om du köper en begagnad bil eller om du har förlorat din PIN-kod kan du begära en ny.

Parkoppla Volvo Cars-app med din bil

För att få tillgång till alla funktioner i Volvo Cars-appen behöver du ett giltigt abonnemang för Volvo Cars-appen (tidigare kallat Volvo On Call-abonnemang) och du behöver parkoppla appen med din bil.

OBS

Viss information, inklusive personuppgifter, behöver behandlas innan du kan använda alla funktioner i tjänsten. Läs mer om villkor & integritet på volvocars.com/intl/legal.

Tillämpliga modeller

S60, S60 Twin Engine/Recharge, årsmodell 2020–2022

S90, årsmodell 2017–2021

S90 Twin Engine/Recharge, årsmodell 2018–2021

V60, V60 Cross Country, V60 Twin Engine/Recharge, årsmodell 2019–2022

V90 Twin Engine/Recharge, årsmodell 2018–2021

V90, V90 Cross Country, årsmodell 2017–2021

XC40, årsmodell 2018–2024

XC40 Twin Engine/Recharge (plug-in hybrid) årsmodell 2019–2024

XC60, XC60 Twin Engine/Recharge, årsmodell 2018–2021

XC90, XC90 Twin Engine/Recharge, årsmodell 2016–2022

1. 1 Gäller vissa länder.