Køretilstand ECO*

ECO er en innovativ Volvo-funktion til biler med automatgear, som kan reducere brændstofforbruget med op til 5 %, afhængigt af førerens køremåde. Funktionen giver føreren mulighed for en mere aktiv miljøbevidst måde at køre bil på.

Generelt

P3-1346-Knapp ECO

Ved aktivering af ECO-funktionen ændres følgende:

• Gearkassens gearskiftepunkter.
  • Motorstyring og speederrespons.
  • Start/Stop-funktionen – motoren kan standse automatisk, selv før bilen er standset og står helt stille.
  • Funktionen Eco Coast aktiveres - motorbremsning ophører.
  • Klimaanlæggets indstillinger - nogle elforbrugere deaktiveres eller fungerer med nedsat effekt.

Note

Ved aktivering af ECO-funktionen ændres nogle parametre i klimaanlæggets indstillinger, og nogle elforbrugeres funktioner reduceres. Nogle indstillinger kan nulstilles manuelt, men fuld funktion kan kun gendannes ved at slå ECO-funktionen fra.

ECO - Betjening

P3-1346 ECO-Cruise-kontroller
  1. Ikon röd cirkel 1ECO Til/Fra
  2. Ikon röd cirkel 2ECO-symbol

Ved slukning af motoren deaktiveres ECO-funktionen og skal derfor aktiveres efter hver start af motoren. Der er undtagelser for visse motorer - det kan dog let bekræftes, ved at både kombiinstrumentets ECO-symbol og ECO -knappens lampe lyser, når funktionen er aktiveret.

ECO-funktion Til eller Fra

P3-1346-Symbol ECOP3-1346-Knapp ECO

At ECO-funktionen er slået fra, angives ved, at kombiinstrumentets ECO-symbol og ECO -knappens lampe slukker. Funktionen er derefter slået fra, indtil den igen aktiveres med ECO -knappen.

Eco Coast - Funktion

Delfunktionen Eco Coast betyder i praksis, at motorbremsen deaktiveres, således at bilens kinetiske energi anvendes til at rulle over længere afstande. Når føreren slipper speederen udkobles gearkassen automatisk fra motoren hvis omdrejningstal falder til tomgang med et minimum forbrug.

Funktionen er beregnet til anvendelse ved en forudset sænkning af hastigheden, f.eks. for at rulle ind i en zone med en lavere hastighedsgrænse.

Eco Coast muliggør en proaktiv kørsel, hvor føreren kan bruge den såkaldte "Pulse & Glide"-teknologi og et minimum af opbremsning.

Også en kombination af Eco Coast og ECO-funktion midlertidigt slået fra kan samlet bidrage til reduceret forbrug. Altså:

• Aktiveret Eco Coast: Lang rulning uden motorbremsning = Lavt forbrug

og

• ECO-funktion slået fra: Kort rulning med motorbremsning = Minimalt forbrug.

Note

For at få optimalt lavt brændstofforbrug bør Eco Coast kombineret med friløb generelt undgås.

Aktivere Eco Coast

Funktionen aktiveres, når speederen slippes helt i kombination med følgende:

• ECO-knappen aktiveret
  • Gearvælgeren i D-position
  • Hastighed inden for intervallet ca. 65-140 km/t (40-87 mph)
  • Nedadgående vej ikke stejlere end ca. 6 %.

Deaktivere Eco Coast

I nogle situationer kan det være ønskeligt at slå Eco Coast-funktionen fra. Eksempler på sådanne situationer kan være:

• ved stejle nedadgående bakker - for at kunne bruge motorbremsning.
  • før en forestående overhaling - for at kunne foretage den på den sikrest mulige måde.

At deaktivere Eco Coast og vende tilbage til motorbremsning kan gøres som følger:

• Tryk på ECO-knappen.
  • Før gearstangen til manuel "S+/-"-position.
  • Skift med ratpadlerne.
  • Træd på gas- eller bremsepedal.

Eco Coast - Begrænsninger

Funktionen er ikke tilgængelig, hvis:

• fartpiloten aktiveres
  • nedadgående vej er stejlere end ca. 6 %
  • der foretages manuelle skift med ratpadlerne*
  • motor og/eller gearkasse ikke har normal driftstemperatur.
  • gearvælgeren føres fra D- til "S+/-"-position
  • hastigheden er uden for intervallet ca. 65-140 km/t (40-87 mph)

Mere information og indstillinger

P3-1346-s60 Meny MyCar-melco

I bilens menusystem MY CAR er der yderligere oplysninger om ECO-konceptet, se afsnittet MY CAR.