Head-up-display*

Head-up-displayet er et supplement til bilens førerdisplay og projicerer information fra førerdisplayet op på forruden. Det projicerede billede kan kun ses fra førerens position.
P5-15w19 - HUD telephone call
Indgående telefonopkald.

Head-up-displayet viser advarsler og information om hastighed, fartpilotfunktioner, navigation osv. i førerens synsfelt. Også trafikskilt-information og indgående telefonopkald vises på Head-up-displayet.

Vigtigt

Displayenheden, hvor oplysningerne projiceres fra, sidder i instrumentpanelet. For at undgå skader på displayenhedens dækglas må ingen genstande anbringes på dækglasset, og ingen genstande må falde ned på det.
P5 1507 HUD information
Eksempler på, hvad der kan blive vist på displayet.
  1. P5-Icon red circle 1Hastighed
  2. P5-Icon red circle 2Fartpilot
  3. P5-Icon red circle 3Navigation
  4. P5-Icon red circle 4Trafikskilte

Et antal symboler kan vises midlertidigt på head-up-displayet, f.eks.:

P5-1507 Symbol General red

Hvis advarselssymbolet tændes: Læs advarselsmeddelelsen på førerdisplayet.

P5-1507 Symbol General yellow

Hvis informationssymbolet tændes: Læs meddelelsen på førerdisplayet.

Note

Førerens mulighed for at se oplysningerne på head-up-displayet forringes af:

• brug af polariserede solbriller
  • en kørestilling, hvor føreren ikke sidder midt i sædet
  • genstande på displayenhedens dækglas
  • ugunstige lysforhold.

Note

Nogle synsfejl kan ved brug af head-up-displayet forårsage hovedpine og en følelse af spænding.

City Safety på head-up-displayet

Note

Ved aktivering af City Safety* udskiftes oplysningerne på head-up-displayet med grafik for City Safety. Denne grafik tændes, selvom head-up-displayet er slukket.
P5-1507 HUD collision warning
Grafikken for City Safety blinker for at fange førerens opmærksomhed.

Aktivere/deaktivere head-up-display

Funktionen kan aktiveres/deaktiveres på to måder via midterdisplayet:

Via funktionsvisningen

P5-1507 Icon_car_functions_HUD_on_off

Tryk på knappen Head-up display.

Via indstillinger

Tryk på Indstillinger i topvisningen.
Tryk på My CarDisplays.
Vælg/fravælg Head-up display.

Valget kan gemmes som en personlig indstilling i førerprofilen.

Note

Aktivering/deaktivering og indstilling af head-up-displayet kan kun foretages, når det viser et projiceret billede. Det kræver, at bilens motor kører.

Indstillinger for head-up-display

Vælg alternativ og justér indstillingerne for visning af head-up-displayet på forruden.

Vælge indstillinger for visning

Tryk på Indstillinger i midterdisplayets topvisning.
Tryk på My CarDisplaysIndstil head-up display.

Vælg hvilke funktioner, der skal vises:

• Vis navigation i head-up display
  • Road Sign Information i head-up display
  • Vis førerhjælp i head-up display
  • Vis telefon i head-up display.

Indstillingen kan gemmes som en personlig indstilling i førerprofilen.

Justere lysstyrke og højdeposition

P5-1507 Icon_car_functions_HUD_setup
Tryk på knappen Juster Headup display i funktionsvisningen på midterdisplayet.
Juster det projicerede billedes lysstyrke og højdeposition i førerens synsfelt med knapperne til højre på rattet.
P5 Right steering wheel buttons, HUD
  1. P5-Icon red circle 1Mindske lysstyrken
  2. P5-Icon red circle 2Øge lysstyrken
  3. P5-Icon red circle 3Hæve positionen
  4. P5-Icon red circle 4Sænke positionen
  5. P5-Icon red circle 5Bekræft

Grafikkens lysstyrke tilpasses automatisk til lysforholdene i baggrunden. Lysstyrken påvirkes også af justeringen af lysstyrken på bilens øvrige display.

Højdepositionen kan gemmes i hukommelsesfunktionen for elbetjent forsæde*.

Kalibrere den vandrette position

Kalibrering af head-up-displayets vandrette position kan være nødvendig i forbindelse med udskiftning af forruden eller displayenheden. Kalibreringen betyder, at det projicerede billede drejes mod uret eller med uret.

Tryk på Indstillinger i midterdisplayets topvisning.
Vælg My CarDisplaysKalibrering af head-up display.
Kalibrer billedets vandrette position med knapperne til højre på rattet.
P5 Right steering wheel buttons_left_right, HUD
  1. P5-Icon red circle 1Roter mod uret
  2. P5-Icon red circle 2Roter med uret
  3. P5-Icon red circle 3Bekræft

Rengøring

Tør forsigtigt displayets dækglas af med en ren, tør mikrofiberklud. Om nødvendigt fugtes mikrofiberkluden let.

Brug aldrig kraftige pletfjerningsmidler. I vanskeligere tilfælde kan man bruge specielle rensemidler, der fås hos Volvo-forhandlere.

Ved udskiftning af forruden

Biler med head-up-display er udstyret med en speciel type forrude, der opfylder kravene til visning af det projicerede billede.

Ved udskiftning af forruden kontaktes et autoriseret værksted1. Den korrekte variant af forrude skal monteres, for at Head-up-displayets grafik kan vises korrekt.

1. * Ekstraudstyr/tilbehør.
  2. 1 Et autoriseret Volvo-værksted anbefales.