Start/Stop* - funktion og betjening

Nogle kombinationer af motor og gearkasse er udstyret med en Start/Stop-funktion, der f.eks. aktiveres, når bilen holder stille i en bilkø eller venter ved trafiklys.

Start/Stop-funktionen aktiveres automatisk, når motoren startes med nøgle.

P3-1320-v60H-Symbol - Autostart Engine running-099P3-1220- Start-Stop-knapp På-Av

Start/Stop-funktionen aktiveres automatisk, når motoren startes med nøgle. Føreren gøres opmærksom på dette, ved at funktionens symbol tændes på kombiinstrumentet, og at Til-/Fra-knappens lampe lyser.

Alle bilens almindelige systemer, f.eks. belysning, radio osv. fungerer normalt, selv med automatisk standset motor, bortset fra at noget udstyr kan få funktionen reduceret midlertidigt, f.eks. klimaanlæggets blæserhastighed eller meget høj lydstyrke på lydanlægget.

Standse motoren automatisk

For at motoren skal standse automatisk gælder følgende:

BetingelserM/A1
Udkobl, sæt gearstangen i neutral stilling og slip koblingspedalen – motoren standser automatisk.M
Stands bilen med driftsbremsen og hold derefter foden på pedalen - motoren standser automatisk. A
P3-1346-Knapp ECO

Hvis ECO-funktionen er aktiveret, kan motoren standse automatisk, før bilen holder helt stille.

P3-1320-v60H-Symbol - Autostart Engine running-099

Som bekræftelse og påmindelse om, at motoren er standset automatisk, tændes kombiinstrumentets symbol for Start/Stop-funktionen.

Starte motoren automatisk

BetingelserM/A1

Med gearstangen i neutral stilling:

1. Tryk på koblingspedalen eller tryk på speederen - motoren starter.
  2. Vælg det passende gear, og kør.
M
Slip trykket med foden på driftsbremsen - motor starter automatisk, og kørslen kan fortsætte. A
Hold trykket på driftsbremsen, og tryk på speederen - motoren starter automatisk.A

På en nedadgående bakke er der også denne mulighed:

Slip driftsbremsen og lad bilen køre af sted - motoren starter automatisk, når hastigheden overstiger en normal ganghastighed.

M + A

Deaktivere Start/Stop-funktionen

P3-1220- Start-Stop-knapp På-Av

I nogle situationer kan det være ønskeligt at midlertidigt slå den automatiske Start/Stop-funktion fra – det gøres med et tryk på denne knap.

P3-1320-v60H-Symbol - Autostart Engine running-099

At funktionen er slået fra, angives ved, at kombiinstrumentets Start/Stop-symbol og Til-/Fra-knappens lampe slukker.

Start/Stop-funktionen er slået fra, indtil den aktiveres igen med knappen, eller indtil næste gang motoren startes med nøgle.

Starthjælp HSA

Driftsbremsen kan også slippes op ad bakke for at starte motoren automatisk - funktionen HSA (Hill Start Assist) gør, at bilen ikke ruller baglæns.

HSA betyder, at der stadig er tryk i bremsesystemet i de få sekunder, hvor foden flyttes fra bremsepedalen til speederen før igangsætning med automatisk standset motor. Den midlertidige bremsevirkning slipper efter et par sekunder, eller når føreren giver gas.

1. * Ekstraudstyr/tilbehør.
  2. 1 M = Manuel gearkasse, A = Automatgear.