Panoramatag* – betjening

Ved automatisk betjening åbnes gardinet/loftet til det maksimale.

I ventilationsstilling løftes tagets forreste sektion op bagtil.

Advarsel

Børn, andre passagerer eller genstande kan komme i klemme i panoramatagets bevægelige dele.

• Betjen altid panoramataget under opsyn.
  • Lad ikke børn lege med betjeningsknappen.
  • Husk altid at afbryde strømmen til panoramataget ved at vælge nøgleposition 0, og tag derefter fjernbetjeningen/PCC'en* med, når bilen forlades. For information om nøglepositioner - se Nøglepositioner - funktioner på forskellige niveauer.
P3-0835 XC60 Sliding panorama roof
  1. Ikon röd pil 1Åbning, automatisk
  2. Ikon röd pil 2Åbning, manuel
  3. Ikon röd pil 3Lukning, manuel
  4. Ikon röd pil 4Lukning, automatisk

Panoramataget og gardinet kan betjenes i nøgleposition I eller II.

Automatisk betjening

For at åbne gardinet maksimalt - tryk knappen bagud til stillingen for automatisk åbning og slip.
For derefter at åbne panoramataget maksimalt - tryk knappen bagud en gang mere til stillingen for automatisk åbning og slip.

Luk taget/gardinet ved at gentage den foregående procedure i omvendt rækkefølge - tryk i stedet knappen fremad til stillingen for automatisk lukning.

Hurtig åbning/-lukning

Panoramataget og gardinet kan åbnes/lukkes samtidig:

• Åbn - tryk knappen bagud to gange til stillingen for automatisk betjening og slip.
  • Luk - tryk knappen fremad to gange til stillingen for automatisk betjening og slip.

Manuel betjening

Åbn gardinet - tryk knappen bagud til trykpunktet for manuel åbning. Gardinet bevæger sig mod maksimal åbning, så længe knappen holdes trykket ind.
Stille panoramataget på skrå - tryk knappen bagud en gang mere til trykpunktet for manuel åbning
Åbne panoramataget - tryk knappen bagud en gang mere til trykpunktet for manuel åbning. Panoramataget bevæger sig mod maksimal åbning, så længe knappen holdes trykket ind.

Luk taget/gardinet ved at gentage den foregående procedure i omvendt rækkefølge - tryk i stedet knappen fremad til stillingen for manuel lukning.

Note

Ved manuel åbning skal gardinet være helt åbent, inden panoramataget kan åbnes. Ved omvendt procedure skal panoramataget være helt lukket, inden gardinet kan lukkes.

Ventilationsstilling

P3-0835 XC60 Sliding panorama roof, tilt position
Ventilationsstilling, vertikalt bagtil.
  1. Ikon röd pil 1Åbning: tryk knappens bagkant opad.
  2. Ikon röd pil 2Luk ved at trække knappens bagkant nedad.

Når ventilationsstilling vælges, løftes den forreste sektion op bagtil. Hvis gardinet er helt lukket, når ventilationsstilling vælges, åbner den automatisk ca. 50 mm.

Lukning med fjernbetjening eller centrallåsknap

P3-0835 XC60 Panorama roof from inside

Med et langt tryk på låseknappen, se Fjernbetjening – funktioner og Låsning/oplåsning - indefra, lukkes panoramataget og alle ruderne. Sidespejlene foldes ind*, dørene og bagklappen låses. Hvis åbningen skal afbrydes, skal der trykkes på låseknappen igen.

Advarsel

Hvis panoramataget lukkes med fjernbetjeningen, skal du kontrollere, at ingen personer kommer i klemme.

Klemmebeskyttelse

Panoramataget har en klemmesikring, der udløses, hvis glasklappen eller solgardinet blokeres af en genstand under lukning. I tilfælde af blokering standser klappen eller gardinet, og åbnes derefter automatisk til ca. 50 mm fra den blokerede stilling (eller til fuld ventilationsstilling). Klemmebeskyttelsen virker også ved åbning af glasklappen eller solgardinet.

Det er muligt at forcere klemmesikringen, når lukning er afbrudt, f.eks. ved isdannelse, ved at holde knappen trykket frem eller ned, indtil glasklappen er lukket.