Pusserblad

Frontrutens viskerblader må være i servicestilling når de skal byttes.

Serviceposisjon

P3-1320-x60-Torkarblad serviceläge
Viskerblader i serviceposisjon.

For at det skal være mulig å bytte, rengjøre eller løfte viskerbladene (for eksempel ved fjerning av is fra frontruten), må de være i serviceposisjon.

Viktig

Før viskerbladene settes i servicestilling, må du passe på at de ikke er fastfrosne.
Sett fjernnøkkelen i startlåsen1 og trykk kort på START/STOP ENGINE-knappen for å sette bilens elektriske system i nøkkelposisjon I. Du finner mer informasjon om nøkkelmoduser under Nøkkelposisjoner - funksjoner ved forskjellige nivåer.
Trykk kort på START/STOP ENGINE-knappen igjen for å sette bilens elektriske system i nøkkelposisjon 0.
Før rattspaken oppover innen 3 sekunder, og hold den der i ca. 1 sekund.
Vindusviskerne stilles da i rett opp-posisjon.

Viskerne går tilbake til utgangsposisjon etter et kort trykk på START/STOP ENGINE-knappen for å sette bilens elektriske system i nøkkelposisjon I (eller ved start av bilen).

Viktig

Hvis viskerarmene i servicestilling er felt ut fra frontruten, må de felles tilbake til ruten før aktiveres. Dette for å unngå riper i lakken på panseret.

Skifte viskerblad

p3007 byte av torkarblad 1
p3007 byte av torkarblad 2
p3007 byte av torkarblad 3
Ikon grå fyrkant 1

Fell opp viskerarmen når den er i serviceposisjon. Trykk på knappen som sitter på viskerbladfestet og dra rett ut, parallelt med pusserarmen.

Ikon grå fyrkant 2

Skyv inn det nye viskerbladet til du hører et "klikk".

Ikon grå fyrkant 3

Kontroller at bladet sitter skikkelig fast.

Fell tilbake viskerarmen mot vindusruten.

Viskerne går tilbake fra serviceposisjon til utgangsposisjon etter et kort trykk på START/STOP ENGINE-knappen for å sette bilens elektriske system i nøkkelposisjon I (eller ved start av bilen).

P3-1320-x60-Rengöring torkarblad

Nb!

Viskerbladene har ulik lengde. Bladet på førersiden er lengre enn det på passasjersiden.

Rengjøring

For informasjon om rengjøring av viskerblader og frontrute, se Bilvask.

Viktig

Kontroller bladene regelmessig. Utsettelse av vedlikeholdet forkorter bilens levetid.
  1. 1 Ikke nødvendig i bil med nøkkelfritt start- og låsesystem.