Bestill service og reparasjon, *1

Håndtere service-, reparasjons- og bestillingsinformasjon direkte fra den internettilkoblede bilen.

Denne tjenesten er en komfortabel måte å bestille service- og verkstedavtaler på direkte fra bilen. Bilinformasjon sendes til forhandleren, som så kan forberede verkstedbesøket. Forhandleren kontakter deg for å avtale tid. I noen markeder minner systemet deg om bestilt tid når det nærmer seg, i tillegg kan navigasjonssystemet2 veilede deg til verkstedet når det er tid for avtalen.

Før tjenesten kan brukes

Volvo ID og min profil

• Logg på nettportalen My Volvo, gå til din profil og utfør følgende:
Kontroller at bilen er koblet til din profil.
Kontroller at kontaktopplysningene dine stemmer.
Velg den Volvo-forhandleren du ønsker kontakt med for service og reparasjon.
Velg ønsket kommunikasjonskanal (SMS eller telefon). Bestillingsinformasjon sendes alltid til bil og til deg via e-post.

Forutsetning for bestilling fra bil

• For at du skal kunne sende og ta imot bestillingsinformasjon til og fra bilen må bilen være koblet til Internett.
  • Fordi bestillingsinformasjon senes over ditt private telefonabonnement, vil du få spørsmål om du vil sende informasjon. Spørsmålet stilles én gang og gjelder så for den valgte oppkoblingen i en begrenset tid.
  • For at tjenesten skal fungere og systemet kommunisere via bildeskjermen, må varsler/tilleggsmeldinger godkjennes. Trykk i MY CAR kildens normalvisning på OK/MENU og så på Service & reparasjonVis varslinger.

Bruke tjenesten

Alle menyer og innstillinger nås fra normalvisningen i MY CAR gjennom trykk på OK/MENU og så Service & reparasjon.

Når det er på tide med service, og i noen tilfeller når bilen har behov for reparasjoner, varsles dette i og via en tilleggsmeny på skjermen.

P3/P4-CSB_pop-up_Service need
Servicemelding på skjerm.

Dette betyr svaralternativene i tilleggsmenyen på skjermen:

• Ja - En bestillingsforespørsel sendes til forhandleren din, og så kontakter de deg med et avtaleforslag. Servicelampen og servicemeldingen slukkes i kombiinstrumentet.
  • Nei - Ingen flere tilleggsmeldinger blir vist på bildeskjermen. Meldingen på kombiinstrumentet vises fortsatt. Etter dette valget gjør det mulig å starte manuell bestilling i bilen, se nedenfor.
  • Utsett - Tilleggsmenyen vises neste gang bilen startes.

Bestille service eller reparasjon manuelt1

Trykk på MY CAR-knappen i midtkonsollen og velg Service & reparasjonForhandlerinformasjonBestill service eller reparasjon.
Bildet sendes automatisk til forhandleren din.
Forhandleren sender et avtaleforslag til bilen.
Godta eller be om nytt tidspunkt.

Når du har godtatt avtaletidspunktet, ligger bestillingsinformasjonen lagret i bilen under Mine bestillinger. Bilen kommuniserer automatisk med deg via skjermen gjennom påminnelser om bestillingen og veileder deg frem til verkstedet.

Du kan også bestille verkstedbesøk via My Volvo. Gå inn på Mine bestillinger og velg å oppdatere for å få tilgang til bestillinger far My Volvo.

Mine bestillinger1

Vis bestillingsinformasjon på skjermen i bilen. Godta eller be om nytt tidspunkt.

Velg Service & reparasjonMine bestillinger.

Ringe forhandleren1

Med en tilkoblet telefon i bilen kan du ringe forhandleren din.

Velg Service & reparasjonForhandlerinformasjonRing forhandler.

Bruke navigasjonssystemet1, 2

Oppgi verkstedet ditt som reisemål eller delmål i navigasjonssystemet.

Velg Service & reparasjonForhandlerinformasjonSett enkeltdestinasjon.
Velg Service & reparasjonForhandlerinformasjonLegg til som rutepunkt.

Sende bildata1

Bildata sendes til en sentral Volvo-database (ikke din forhandler), der Volvoforhandleren kan hente bilinformasjonen ved hjelp av understellsnummeret (VIN3). Nummeret står i bilens service- og garantihefte samt på innsiden av frontruten i nedre, venstre hjørne.

Velg Service & reparasjonSend bildata.

Bestillingsinformasjon og bildata

Når du velger å bestille service fra bilen din, sendes bestillingsinformasjon og bildata. Bildatainformasjonen består av et antall signaler innen følgende områder:

• Servicebehov.
  • Funksjonsstatus.
  • Væskenivåer.
  • Målerinnstilling (avstand).
  • Understellsnummer (VIN3).
  • Bilens programvareversjon.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Gjelder enkelte markeder.
  3. 2 Gjelder Sensus Navigation.
  4. 3 Vehicle Identification Number