Innstillinger for reiserute og veivisning

Her velges innstillinger for hvordan reiseruten skal beregnes og veivisningen skal presenteres i navigasjonssystemet*.
InnstillingerNavigeringRute og veiledning
Det er mulig å foreta innstillinger innen følgende områder:
  • Ankomsttidsformat
  • Taleveiledning nivå
  • Velg standard rutetype
  • Ruteprogrammering
  • Unngåelse-innstillinger
  • Foreslå bensinstasjon

Tidsformat

Velg hvordan ankomsttiden skal angis:
  • ETA1 (beregnet ankomsttid til reisemålet)
  • RTA2 (reisetid som gjenstår til reisemålet)

Tidsangivelsen gjelder for reisemålets tidssone.

Nivå for taleveivisning

Trykk på Taleveiledning nivå.

Trykk på ønsket taleveiledning:

• Ingen (ingen automatisk taleveiledning, men mulighet for å be om aktuell taleveiledning en gang manuelt)
  • Lav (bare én melding per veivisningspunkt)
  • Middels (opptil tre meldinger per veivisningspunkt, med begrenset informasjon)
  • Full (opptil fire meldinger per veivisningspunkt og all tilgjengelig informasjon)

Standardtype for reisevei

Velg den standardtypen av reisevei du foretrekker:
  • Rask
  • Øko
  • Natur (motorveier unngås så sant det er mulig, derfor kan reisetiden bli lang)

Det er også mulig å vise alternativ reiserute mens kjøring pågår.

Innlæring av reisevei

Marker Ruteprogrammering hvis det skal tillates datainnsamling for å optimere beregning av reiserute.

Unngå

Trykk på Unngåelse-innstillinger for å åpne en meny med ulike alternativer som kan unngås automatisk, hvis det er mulig, ved beregning av reiserute. Velg for eksempel tunneler, områder med rushtidsavgift og ferger.

Forslag til bensinstasjon

Trykk på Foreslå bensinstasjon for å aktivere eller deaktivere visning av forslag til bensinstasjoner i nærheten på førerdisplayet når drivstoffnivået er lavt.

1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Estimated Time of Arrival
  3. 2 Remaining Time to Arrival