Aktivere og deaktivere alarm*

Alarmen aktiveres samtidig som bilen låses.

Aktivere alarmen

Lås bilen og aktiver alarmen ved å
  • trykke på låseknappen på fjernkontrollen P5-1507 Remote key icon for lock/global close
  • berør den markerte flaten på utsiden av dørhåndtaket eller den gummierte trykkplaten på koffertlokket1.

Hvis bilen har både nøkkelfri låsing/opplåsing* og elektrisk styrt koffertlokk, kan knappen P5-1507 Power Operated Tailgate - close and lock button på undersiden av koffertlokket også låse bilen og aktivere alarmen.

16w17- V90/S90-SPA - Larm indicator on the instument panel
En rød lysdiode på instrumentpanelet blinker én gang annethvert sekund når bilen er låst og alarmen er aktivert.

Nb!

Det er ikke mulig å låse bilen uten at alarmen aktiveres. Hvis bilen parkeres f.eks. om bord på en ferge, bør funksjonen redusert alarmnivå brukes i stedet.

Deaktivere alarmen

Lås opp bilen og deaktiver alarmen ved å
  • trykke på opplåsingsknappen på fjernkontrollen P5-1646-x90-Remote key icon for unlocking
  • grip ett av dørhåndtakene eller trykk lett på den gummierte trykkplaten på koffertlokket1.

Deaktivere alarm når fjernnøkkelen ikke fungerer

Bilen kan låses opp og alarmen slås av selv om fjernnøkkelen ikke fungerer. f.eks. hvis batteriet i fjernnøkkelen er tomt.

Åpne førerdøren med det avtagbare nøkkelbladet.
Alarmen utløses.
P5-NONH-1717-Backup start place in tunnel console
Plasseringen til reserveleseren i koppeholderen.
Plasser fjernnøkkelen på nøkkelsymbolet i reserveleseren i koppholderen i tunnelkonsollen.

Drei startbryteren med urviseren, og slipp.

Alarmen deaktiveres.

Slå av utløst alarm

Trykk på opplåsingsknappen på fjernnøkkelen eller sett bilen i tenningsposisjon I ved å dreie startbryteren med urviseren og så slippe.

Automatisk aktivering og gjenaktivering av alarmen

Automatisk reaktivering av alarmen hindrer at bilen utilsiktet forlates med alarmen deaktivert.

Hvis bilen har blitt låst opp med fjernkontrollen (og alarmen har blitt deaktivert), men ingen av dørene og heller ikke bagasjelokket åpnes innen to minutter, aktiveres alarmen igjen automatisk. Samtidig låses bilen igjen.

I noen markeder aktiveres alarmen automatisk etter en viss forsinkelse etter at førerdøren ble åpnet og lukket igjen uten at noe ble låst.

For å endre denne innstillingen:
Trykk på Innstillinger i toppvinduet i midtdisplayet.
Trykk på My CarLåsing.
Velg Passiv alarmdeaktivering for å deaktivere funksjonen midlertidig.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Gjelder biler med nøkkelfri låsing og opplåsing*.