Veksle med vippebrytere*

Ratthendlene er et tillegg til girvelgeren, som gjør det mulig å gire manuelt uten å flytte hendene fra rattet.
P5-1507-gear shift paddels
  1. P5-Icon red circle 1"-": Velger neste, lavere gir.
  2. P5-Icon red circle 2"+": Velger neste, høyere gir.

Aktivere vippebrytere

Ratthendlene må først aktiveres før du kan gire med dem:

Dra én av hendlene mot rattet.
En tall på førerdisplayet angir det aktuelle giret.
P5-1917-Old-Gear shift mode D in driver display
Førerdisplay ved girskift med ratthendler, stor girspak.
P5P6-1917-8G-Gear shifting with paddles, information in driver display
Førerdisplay ved girskift med ratthendler, liten girspak.

I girstilling M er ratthendlene automatisk aktivert.

P5-1917-Old gear shift pattern in driver display
Førerdisplay ved girskift med rattspaker i manuell girmodus, stor girspak.
P5P6-1917-8G-Manual gear in driver display
Førerdisplay ved girskift med rattspaker i manuell girmodus, liten girspak.

Gire

For å veksle ett trinn:

Trekk en av ratthendlene bakover - mot rattet - og slipp.

Det skjer en veksling hver gang du trykker på vippebryteren, såfremt turtallet til motoren ikke går utenfor tillatt område. Etter hver veksling skifter førerdisplayet tall for å vise aktuelt gir.

Slå av funksjonen

Slå av manuelt i girstilling D og M.

Slå av ratthendlene ved å trekke høyre spak (+) mot rattet og holde den inne til sifferet for aktuelt gir i førerdisplayet slukker.
Girkassen går tilbake til girmodus D.

I biler med den store girspaken er det bare mulig å slå av funksjonen i girspakstillingen D.

Automatisk avstengning

I girstillingen D slås ratthendlene av etter en kort stund hvis de ikke brukes. Dette angis ved at sifferet for det aktuelle giret slukker. Unntak er ved motorbremsing, da er ratthendlene aktivert så lenge motorbremsing pågår.

I girstilling M slås hendlene ikke av automatisk.