Bytte batteri i fjernnøkkelen

Batteriet i fjernnøkkelen må byttes ut når det er ladet ut.

Nb!

Alle batterier har en begrenset levetid og må til slutt byttes ut (gjelder ikke for Key Tag). Batteriets levetid varierer etter hvor ofte kjøretøyet/nøkkelen blir brukt.
P5-15w19-XC90H-Symbol-Key not found
Batteriet til fjernnøkkelen må byttes hvis
  • informasjonssymbolet tennes, og meldingen Nøkkelbatteri lavt vises på førerdisplayet.
  • låsen ved gjentatte tilfeller ikke reagerer på signal fra fjernkontrollen når den befinner seg under 20 meter (65 fot) fra bilen.

Nb!

Prøv alltid å gå nærmere bilen og foreta et nytt forsøk på å låse opp.

Batteriet i den knappeløse nøkkelen1 (Key Tag) kan ikke byttes ut - en ny nøkkel kan bestilles hos et autorisert Volvo-verksted.

Viktig

Brukt Key Tag skal overlates til et autorisert Volvo-verksted. Nøkkelen må slettes fra bilen, siden det fremdeles er mulig å bruke den til å starte bilen ved reservestart.

Åpne nøkkelen og skifte batteri

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 1
P5-Icon gray box 1

P5-Icon red arrow 1 Hold fjernnøkkelen med forsiden synlig og Volvos logo opp – skyv knappen ved nedre kant av nøkkelringen mot høyre. Skyv skallet på forsiden noen millimeter oppover.

P5-Icon red arrow 2 Skallet løsner og kan løftes av nøkkelen.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 2
P5-Icon gray box 2

P5-Icon red arrow 1 Snu nøkkelen, før knappen mot siden og skyv skallet på baksiden noen millimeter oppover.

P5-Icon red arrow 2 Skallet løsner og kan løftes av nøkkelen.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 3
P5-Icon gray box 3

Bruk f.eks. en skrutrekker for å dreie batteriluken mot klokken slik at markeringene møtes ved teksten OPEN.

Løft forsiktig av batterilokket ved å trykke ned f.eks. en negl i fordypningen.

Vipp deretter opp batterilokket.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - remove battery
P5-Icon gray box 4

Batteriets (+)-side vender opp. Lirk forsiktig ut batteriet, som vist på bildet.

Viktig

Ikke rør nye batterier og deres kontaktflater med fingrene. Det svekker funksjonen.
16w17 - SPA - Key insert new battery
P5-Icon gray box 5

Sett i ett nytt batteri med (+)-siden opp. Unngå å berøre batterikontaktene til fjernnøkkelen med fingrene.

P5-Icon red arrow 1 Plasser batteriet i holderen med kanten ned. Skyv så batteriet framover så det festes under de to plastsperrene.

P5-Icon red arrow 2 Klem så batteriet ned til det festes under den øvre, svarte plastsperren.

Nb!

Bruk batterier med betegnelsen CR2032, 3 V.

Nb!

Volvo anbefaler at batterier som skal brukes i fjernnøkkelen oppfyller UN Manual of Test and Criteria, Part III, sub-section 38.3. Batterier som er fabrikkmontert eller byttet av et autoriset Volvo-verkste, oppfyller ovenstående kriterium.
16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 6
P5-Icon gray box 6

Sett batterilokket tilbake og drei markeringen med klokken til teksten CLOSE.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 7
P5-Icon gray box 7

P5-Icon red arrow 1 Sett baklokket på plass igjen og klem det ned til det høres en klikkelyd.

P5-Icon red arrow 2 Skyv så lokket tilbake.

Du hører enda et klikk som bekrefter at lokket er på plass og sitter fast.
16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 8
P5-Icon gray box 8

P5-Icon red arrow 1 Snu fjernnøkkelen og sett lokket på forsiden på plass igjen ved å klemme det ned til det høres en klikkelyd.

P5-Icon red arrow 2 Skyv så lokket tilbake.

Enda en klikkelyd forteller at lokket sitter fast.

Advarsel

Kontroller at batteriet er plassert korrekt, med riktig polaritet. Hvis ikke den fjernbetjente sentrallåsen skal brukes på lengre tid, skal batteriet tas ut, slik at batterilekkasje og skader unngås. Batterier som er skadet eller lekker kan forårsake etseskader ved hudkontakt. Bruk der for beskyttelseshansker ved håndtering av skadede batterier.

• Oppbevar batterier utilgjengelig for barn.
  • La ikke batterier ligge på steder der de kan svelges av barn eller husdyr.
  • Batterier må ikke tas fra hverandre, kortsluttes eller kastes på åpen ild.
  • Lad ikke batterier som ikke er oppladbare, ettersom det kan føre til eksplosjon.

Før bruk bør det kontrolleres at nøkkelen til den fjernbetjente sentrallåsen ikke er skadet. Hvis det oppdages skader, for eksempel at det ikke er mulig å lukke batteridekselet helt, bør ikke produktet brukes. Oppbevar defekte produkter utilgjengelig for barn.

Viktig

Sørg for at brukte batterier blir tatt hånd om på en miljøvennlig måte.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Medfølger i biler som er utstyrt med nøkkelfri låsing/opplåsing*.