Kjøremodi*

Valg av kjøremodus påvirker bilens kjøreegenskaper for å forbedre kjøreopplevelsen og lette kjøringen i spesielle situasjoner.

Med kjøremodusene får du raskt tilgang til alle funksjonene og innstillingene til bilen ved forskjellige kjørebehov. Følgende systemer tilpasses slik at kjøreegenskapene skal være så gode som mulig i de respektive kjøremodusene:

• Styring
  • Motor/girkasse/1firehjulsdrift*
  • Bremser
  • Støtdemping
  • Førerdisplay
  • Start/Stopp-funksjon
  • Klimainnstillinger

Velg den kjøremodusen som er best tilpasset for de nåværende kjøreforholdene. Vær oppmerksom på at du ikke alle kjøremoduser kan velges i alle situasjoner.

Valgbare kjøremoduser

Når bilen starter, er den i Comfort-modus, og start/stopp-funksjonen er aktivert. Det er mulig å endre kjøremodus når bilen er startet, f.eks. til Individual-modus. Når Individual-modus er valgt, er det mulig å justere etter spesifikke ønsker, f.eks. for å vise turteller.

Comfort

Comfort er bilens normalmodus. Innstillingene gjør at bilen føles komfortabel, styringen er lett, støtdempingen er myk og bevegelsen til karosseriet er smidig.

Denne kjøremodusen er sertifiseringsstillingen for karbondioksidutslipp.

I Comfort-modusen vises ingen turteller på førerdisplayet2.

Eco

• Tilpass bilen for en mer energieffektiv og miljøvennlig kjøring med Eco-modus.

Kjøremodusen innebar f.eks. at Start/Stopp-funksjonen er aktivert og at effekten på visse klimainnstillinger er redusert.

Ved kjøring i Eco-stilling viser førerdisplayet en eco-måler som indikerer hvor økonomisk kjøringen er i sanntid.

Dynamic

• Dynamic-modusen gjør at bilen får mer sportslige egenskaper og raskere respons ved gasspådrag.

Giringen blir raskere og mer tydelig, og girkassen prioriterer gir med høyere trekkraft.

Styreresponsen er raskere og dempingen er hardere3, noe som gjør at karosseriet følger veibanen for å redusere krengingen i svinger.

Start/Stopp-funksjonen er slått av.

Dynamic-modus finnes også i utførelsen Polestar Engineered*.

Individual

• Tilpasse en kjøremodus etter egne ønsker.

Velg en kjøremodus som utgangspunkt, og juster så innstillingene etter ønskede kjøreegenskaper. Disse innstillingene lagres i den aktive førerprofilen og er tilgjengelige hver gang bilen låses opp med samme fjernnøkkel.

Individuell kjøremodus er bare tilgjengelig hvis det først er aktivert i midtdisplayet.

P5-1507-Individual drive mode settings view
Innstillingsvisning4 for Individuell kjøremodus.
Trykk på Innstillinger i toppvinduet.
Trykk på My CarIndividuell kjøremodus og merk av for Individuell kjøremodus.

Ved Forhåndsinnstillinger, velges en kjøremodus som utgangspunkt: Øko, Komfort, Dynamisk eller Polestar Engineered*.

Mulige justeringer gjelder innstillinger for:

• Førerdisplay
  • Styrekraft
  • Kraftoverføring, egenskaper
  • Bremsekarakteristikk
  • Regulering av fjæring
  • ECO-klima
  • Start/Stopp.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Gjelder med automatgir.
  3. 2 Gjelder bare biler med 8-tommers førerdisplay.
  4. 3 Gjelder med Four-C.
  5. 4 Bildet er skjematisk, detaljer kan variere etter bilmodell.