Åpne og lukke elektrisk betjent bagasjelokk*

Funksjon der koffertlokket kan åpnes og lukkes med et trykk på en knapp.

Åpne

Velg en av følgende fremgangsmåter for å åpne det elektrisk betjente koffertlokket:

16w17 - SPA - Unlock/open tailgate with remote key button
Et langt trykk på knappen på fjernnøkkelens P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing-knapp. Hold den inne til koffertlokket begynner å åpnes.
P5-1507 Unlock/open tailgate with button from inside (without fuel filler cap-button)
Et langt trykk på knappen på instrumentpanelets P5-1507 Open tailgate - interior button-knapp. Hold den inne til koffertlokket begynner å åpnes.
16w17 - SPA - S90 - Tailgate pointing out handle
Lett trykk på håndtaket til bagasjelokket.
P5-15w19 - Tailgate Footmovement
Fotbevegelse* under den bakre støtfangeren.

Lukke

Velg en av følgende fremgangsmåter for å lukke det elektrisk betjente koffertlokket:

16w17-S90-Power operated tailgate
Trykk P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knappen på bagasjelokkets underside for å lukke den1.
Koffertlokket lukkes automatisk, og forblir ulåst.

Nb!

• Knappen er aktiv i 24 timer etter at luken stilles åpen. Deretter må den stenges manuelt.
  • Hvis luken har vært åpen i mer enn 30 minutter, lukkes den med lavere hastighet.
Langt trykk på P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing-knappen på fjernnøkkelen.
Koffertlokket lukkes automatisk, og du hører et signal – koffertlokket forblir ulåst.
Langt trykk på instrumentpanelets P5-1507 Open tailgate - interior button-knapp.
Koffertlokket lukkes automatisk, og du hører et signal – koffertlokket forblir ulåst.
Fotbevegelse* under den bakre støtfangeren.
Koffertlokket lukkes automatisk, og du hører et signal – koffertlokket forblir ulåst.

Lukke og låse

16w17-S90-Power operated tailgate
Trykk på P5-1507 Power Operated Tailgate - close and lock button-knappen på koffertlokkets underside for å lukke og samtidig låse1 både koffertlokket og dørene (alle dørene må være lukket for låsing).
Koffertlokket lukkes automatisk – koffertlokket og dørene låses, og alarmen* aktiveres.

Nb!

• Én av bilens fjernnøkler må befinne seg innen rekkevidde for at låsing og opplåsing skal fungere.
  • Ved nøkkelfri* låsing eller lukking lyder tre signaler hvis nøkkelen ikke registreres tilstrekkelig nærme luken.

Viktig

Ved manuell håndtering av bakluken, må den åpnes eller lukkes sakte. Ikke bruk vold for å åpne/lukke den hvis den gir motstand. Den kan skades og slutte å fungere riktig.

Avbryte lukking

Avbryt lukking på en av følgende måter:

• Trykk på knappen på instrumentpanelet.
  • Trykk på knappen på fjernkontrollnøkkelen.
  • Trykk på lukkeknappen på undersiden av koffertlokket.
  • Trykk på den gummierte trykkplaten under det utvendige håndtaket.
  • Ved hjelp av fotbevegelse*.

Koffertlokkets bevegelse avbrytes, og det går tilbake til helt åpen stilling. Koffertlokket kan deretter betjenes manuelt.

Klemmebeskyttelse

Hvis noe med tilstrekkelig motstand hindrer bagasjelokket fra å åpnes/lukkes, aktiveres klemmebeskyttelsen.

• Bevegelsen avbrytes, bagasjelokket går tilbake til helt åpent, og et langt signal lyder.

Advarsel

Se opp for klemmefare ved lukking.

Kontroller at det ikke befinner seg noen personer nær koffertlokket før lukking påbegynnes, ellers kan det oppstå alvorlig klemskade.

Hold alltid øye med koffertlokket når det åpnes eller lukkes.

1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Biler som er utstyrt med nøkkelfri låsing og opplåsing* har en knapp for lukking og en for lukking og låsing.