Filassistanse - funksjon

Noen innstillinger kan foretas for Filassistent-funksjonen (Lane Keeping Aid).

Av & på

Filassistanse er aktiv i hastighetsintervallet 65-200 km/t på veier med godt synlige sidelinjer. På smale veier, der kjørefeltet er mindre enn 2,6 meter mellom kantstripene, slås funksjonen midlertidig av.

P4-1220-LDW - PÅ-knapp

Trykk på knappen i midtkonsollen for å aktivere eller slå av funksjonen. Lampen i knappen lyser når funksjonen er slått på.

Enkelte kombinasjoner av tilleggsutstyr gir ingen ledig plass til en på/av-knapp i midtkonsollen. Da håndteres i stedet funksjonen i bilens menysystem MY CAR MY CAR. Gjør som følger:

• Søk frem Kjørefeltsassistent og velg På eller Av.

I MY CAR kan dessuten bl.a. følgende velges:

• Varsel med vibrasjon i rattet: Bare vibrasjon - På eller Av.
  • Aktiv styring: Bare styreassistent - På eller Av.
  • Både varsel med vibrasjon i rattet og aktiv styring: Alle funksjoner - På eller Av.

Aktiv styring

Filassistanse forsøker å holde bilet innenfor sidelinjene til filen.

P4-1220-LKA Princip Styrhjälp
LKA griper inn og styrer unna.

Hvis bilen nærmer seg venstre eller høyre sidelinje uten at retningsviseren er aktivert, styres bilen tilbake.

Varsel med vibrasjon i rattet

P4-1220-LKA Princip Varning+Styrhjälp
LKA styrer og varsler med rattvibrasjoner1.

Hvis bilen passerer en sidelinje, varsler Filassistanse med vibrasjoner i rattet2. Dette skjer uansett om bilen aktivt styres tilbake av et pålagt styremoment, eller ikke.

Dynamisk kurvekjøring

P3+4-1517-LKA Princip Gena i kurva
Filassistenten griper ikke inn i en skarp innersving.

I noen tilfeller tillater filassistanse at sidelinjer krysses uten å gripe inn med verken aktiv styring eller varsling. Det å kunne utnytte intilliggende fil i kurver ved fri sikt er et eksempel på det.

1. 1 Bildet viser 3 stk. vibrasjoner når sidelinjen blir passert.
  2. 2 Rattvibrasjonene varierer - jo lengre tid bilen er utenfor sidelinjen, jo flere pulser.