Fartsholder* - håndtere hastighet

Fartsholderen (CC – Cruise Control) hjelper føreren å holde jevn hastighet. Det er mulig å aktivere, stille inn og endre hastigheten.
P4-1220-Farthållare Rattknappar u LIM
Bryterpanelet på rattet og kombiinstrumentet.
  1. Ikon röd cirkel 1Cruisekontroll - på/av.
  2. Ikon röd cirkel 2Beredskapstilstand opphører, og lagret hastighet gjenopptas.
  3. Ikon röd cirkel 3 Beredskapstilstand
  4. Ikon röd cirkel 4Aktivere og justere hastighet.
  5. Ikon röd cirkel 5Valgt hastighet (GRÅ = klarstilling).
  6. Ikon röd cirkel 6Fartsholder aktiv - HVITT symbol (GRÅTT = klarstilling).

Aktivere og innstille hastighet

For å skru på cruisekontroll:

• Trykk på rattknappen P3-820 Ikon farthållare 1
>Symbolet for cruisekontrollen i kombiinstrumentet skifter fra HVITT til GRÅTT og viser at cruisekontrollen er i klarstilling.

Aktivere cruisekontrollen:

• Ved ønsket hastighet trykker du på rattknappen Ikon farthållare 2 eller Ikon farthållare 3.
>Aktuell hastighet lagres i minnet, og kombiinstrumentets markering (5) tennes/blir HVIT ved valgt hastighet.

Notat

Cruisekontrollen kan ikke kobles inn ved hastigheter under 30 km/t.

Endre hastighet

For å endre lagret hastighet:

• Juster med korte trykk på Ikon farthållare 2 eller Ikon farthållare 3 - hvert trykk gir +/- 5 km/t. Sist foretatte trykk lagres i minnet.

For å justere +/- 1 km/t:

• Hold knappen inne, og slipp ved ønsket hastighet.

En midlertidig fartsøkning med gasspedalen, f.eks. ved forbikjøring, påvirker ikke innstillingen av cruisekontrollen. Bilen går tilbake til innstilt hastighet når gasspedalen slippes.

Notat

Hvis noen av knappene til cruisekontrollen holdes inne i flere minutter, blokkeres den og stenges av. For å kunne gjenaktivere cruisekontrollen må bilen stanses og motoren startes på nytt.