Åpne og lukke elektrisk betjent bakluke*

Bakluken kan åpnes og lukkes elektrisk.

Åpne

Velg en av følgende fremgangsmåter for å åpne den elektrisk betjente bakluken:

Et langt trykk på knappen på fjernnøkkelens P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing-knapp. Hold den inne til bakluken begynner å åpnes.

16w17 - SPA - Unlock/open tailgate with remote key button

Et langt trykk på knappen på instrumentpanelets P5-1507 Open tailgate - interior button-knapp. Hold den inne til bakluken begynner å åpnes.

P5-1507 Unlock/open tailgate with button from inside (with fuel filler cap button)

Lett trykk på håndtaket til bakluken.

16w17 - SPA - V90 - Tailgate pointing out handle

Fotbevegelse* under den bakre støtfangeren.

P5-15w19 - Tailgate Footmovement

Lukke

Velg en av følgende fremgangsmåter for å lukke1 den elektrisk betjente bakluken:

Trykk P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knappen på baklukens underside for å lukke den.

P5-1507 Power Operated Tailgate overveiw
Bakluken lukkes automatisk – bakluken forblir ulåst.

Nb!

• Knappen er aktiv i 24 timer etter at luken stilles åpen. Deretter må den stenges manuelt.
  • Hvis luken har vært åpen i mer enn 30 minutter, lukkes den med lavere hastighet.
Langt trykk på P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing-knappen på fjernnøkkelen.
Bakluken lukkes automatisk, og du hører et signal – bakluken forblir ulåst.
Langt trykk på instrumentpanelets P5-1507 Open tailgate - interior button-knapp.
Bakluken lukkes automatisk, og du hører et signal – bakluken forblir ulåst.
Fotbevegelse* under den bakre støtfangeren.
Bakluken lukkes automatisk, og du hører et signal – bakluken forblir ulåst.

Lukke og låse1

Trykk på P5-1507 Power Operated Tailgate - close and lock button-knappen på baklukens underside for å lukke og samtidig låse både bakluken og dørene (alle dørene må være lukket for låsing).
Bakluken lukkes automatisk – bakluken og dørene låses, og alarmen* aktiveres.

Nb!

• Én av bilens fjernnøkler må befinne seg innen rekkevidde for at låsing og opplåsing skal fungere.
  • Ved nøkkelfri* låsing eller lukking lyder tre signaler hvis nøkkelen ikke registreres tilstrekkelig nærme luken.

Viktig

Ved manuell håndtering av bakluken, må den åpnes eller lukkes sakte. Ikke bruk vold for å åpne/lukke den hvis den gir motstand. Den kan skades og slutte å fungere riktig.

Avbryte åpning eller lukking

Avbryt åpning eller lukking på en av følgende måter:
  • Trykk på knappen på instrumentpanelet.
  • Trykk på knappen på fjernkontrollnøkkelen.
  • Trykk på lukkeknappen på undersiden av bakluken.
  • Trykk på den gummierte trykkplaten under det utvendige håndtaket.
  • Ved hjelp av fotbevegelse*.

Baklukens bevegelse avbrytes og stopper. Bakluken kan deretter betjenes manuelt.

Hvis bakluken stopper nær lukket stilling, vil bakluken åpnes ved neste aktivering.

Klemmebeskyttelse

Hvis noe med tilstrekkelig motstand hindrer bakluken fra å åpnes eller lukkes, aktiveres klemsikringen.

• Ved åpning - bevegelsen avbrytes, bakluken stanser og det avgis et langt signal.
  • Ved lukking - bevegelsen avbrytes, bakluken stanser, du hører et langt signal og bakluken går tilbake til programmert maksstilling.

Advarsel

Pass på at ingen blir klemt ved åpning og lukking. Se etter at ingen er i nærheten av bakluka før du åpner eller lukker den. En klemmeskade kan få alvorlige følger.

Hold alltid øye med bakluka når den åpnes eller lukkes.

Forstrammete fjær

P5-1617- V90 - High pressure preloaded spring
De forstrammete fjærene til den elektrisk styrte bakluken.

Advarsel

Ikke åpne de forspente fjærene for den elektrisk styrte bakluken. De er forspente med høyt trykk og kan forårsake skade ved åpning.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Biler som er utstyrt med nøkkelfri låsing og opplåsing (Passive Entry*) har en knapp for lukking og en for lukking og låsing.