Oppdatere kart via datamaskin og USB

Det er mulig an å laste ned nye kart fra en datamaskin med internettilkobling til et USB-minne og deretter overføre kartene fra USB-minnet til bilens navigasjonssystem*.

Forberedelser

P5-1507-Nav-MapCare Princip USB
Oppdatering via datamaskin og USB-minnepenn

USB-minne

Følgende er nødvendig for at et USB-minne skal kunne håndtere en oppdatering:

ParameterKrav
USB-standard (1.0/2.0/3.0):Minst 2.0
Filsystem (Ext2/NTFS/FAT32):FAT32
Kapasitet (8/16/32/64 GB):Kartfilenes størrelse er markedsrelatert - se filstørrelse under "Detaljert informasjon" for respektive marked på Volvo Cars støttesiden (support.volvocars.com).

Notere aktuell kartversjon

P5-1617-Icon-App screen-OTA
Trykk på Nedlastingssenter i appvinduet.
P5-1717-Navi Down arrow
Trykk på pilen for å utvide regionen.
Detaljert kartinformasjon vises.
Noter kartinformasjonen under kartbildet.

Nedlasting av kartdata fra Internett til USB-minne

Ha USB-minne og notert kartinformasjon for hånden.
Gå til Volvo Cars kundestøtteside (support.volvocars.com) på en datamaskin med internettilkobling.
Velg kart, bilmodell og årsmodell.
Trykk på regionen som skal oppdateres.
Et kartbilde med informasjon om nyeste kartdata for regionen vises.
Sjekk at kartversjonen er nyere enn den i bilen.
Koble en USB-penn til datamaskinen og last ned oppdateringen til USB-pennen.

Tid for nedlastingen varierer etter kartets størrelse og oppkoblingens båndbredde.

Overføring av kartdata fra USB til bilen

Hvor lang tid overføringen fra USB-minnet til bilen tar, avhenger av størrelsen på kartdataene. Oppdateringen kan gjøres under kjøring. Navigasjonssystemet kan brukes under oppdatering av en kartregion, men det kan ikke brukes under oppdatering av et helt kartmarked, for eksempel EU. Hvis ikke lesingen er avsluttet når bilen slås av, fortsetter oppdateringen når bilen kjører igjen.

Oppdatere

Aktivere navigasjonssystemet.
Koble USB-minnet til bilens USB-uttak. Hvis bilen har to USB-innganger, må ikke den andre brukes samtidig.
Navigasjonssystemet registrerer automatisk at en oppdatering er tilgjengelig, og på skjermen vises under hele oppdateringen av kartdatabasen hvor mye av prosessen som er fullført, i prosent.

Ved oppdatering av en enkelt kartregion starter oppdateringen med det samme.

For å starte oppdatering av hele kartdatabasen må brukeren trykke på Bekreft - eller på Avbryt for å avbryte installeringen.

Trykk på Bekreft – Oppdatering av hele kartdatabasen begynner og informasjon om hvordan prosessen utvikler seg vises på midtdisplayet.
Midtdisplayet viser når overføringen er ferdig - trekk da ut USB-minnepennen.
Start infotainmentsystemet på nytt.
Bekreft at riktige kartdata er overført til bilen ved å gjenta momentene som er beskrevet under overskriften "Noter aktuell kartversjon".

Avbrudd

Hvis oppdateringen avbrytes, vises alltid en forklarende tekstmelding på midtdisplayet.

Hva skjer hvis ...Svar
infotainment slås av under pågående oppdatering?Prosessen settes på pause og fortsetter automatisk der den ble avbrutt når systemet aktiveres igjen, f.eks. ved motorstart.
USB-minnepennen tas ut før oppdateringen er fullført?Prosessen settes på pause og fortsetter automatisk der den ble avbrutt når USB-pennen kobles til bilen igjen.

Hvis du vil ha mer informasjon, se Volvo Cars støtteside (support.volvocars.com), eller ta kontakt med en Volvo-forhandler.