Vanlige momenter ved kartnavigasjon

Her beskrives noen vanlige momenter ved kartnavigasjon.
  • Hvor er jeg?
  • Finne bilsymbolet på kartet
  • Kjøreretning eller nord opp på kartet
  • 2D- eller 3D-visning
  • Zoome
  • Bla
  • Skifte overskriftvisning
  • Gå ut av en meny

Hvor er jeg?

Hvilken geografisk posisjon har bilen akkurat nå?
  • Trykk på kartets bilsymbol (blå trekant) – informasjon vises rett på kartet.

Finne bilsymbolet på kartet

P5-1507-Nav-Hitta bilen
Trykk på trådkorset.
Når du har zoomet ut og inn og bladd rundt på kartet, kan det av og til være vanskelig å finne tilbake til bilens aktuelle posisjon på kartet. Den finner du enklest slik:
  • Trykk på trådkorset. Kartet tilbakestilles og følger deretter bilsymbolet.

Kjøreretning eller nord opp på kartet

P5-1507-Nav-Norr eller Körriktn UPPÅT
Trykk på kompasset for endre bilsymbolets bevegelse på kartet.
Føreren kan velge mellom to måter å vise bilens bevegelser på kartet:
  • Kartet vises alltid med nord opp på midtdisplayet - bilsymbolet beveger seg i aktuell kompassretning på kartet. Hvis bilsymbolet beveger seg mot venstre på kartet, kjører bilen altså mot venstre.
  • Bilsymbolet peker alltid oppover på midtdisplayet – kartet roterer under bilsymbolet avhengig av hvordan bilen svinger. Kompassymbolet viser i hvilken retning nord ((N)) er på kartet, og i sentrum av kompasset vises i hvilken retning fronten på bilen peker (i dette tilfellet NE = nordøst).
Tegn i kompassetkompassretning
N(North): nord
NE(NorthEast): nordøst
E(East): øst
SE(SouthEast): sørøst
S(South): sør
SW(SouthWest): sørvest
W(West): vest
NW(NorthWest): nordvest

2D- eller 3D-visning

P5-1507-Nav-2D eller 3D
Trykk på 2D/3D for å skifte mellom 2D- og 3D-visning.

Ved 3D-visning er bilens kjøreretning alltid oppover på midtdisplayet. Kartet roterer under bilsymbolet i forhold til hvordan bilen svinger.

Kompasset viser i hvilken retning nord (N) er på kartet, og i sentrum av kompasset vises i hvilken retning fronten på bilen peker.

Kartskalaen vises ikke i 3D-visning.

2D-visning beskrives under overskriften "Kjøreretning eller nord opp på kartet".

Zoome

Zoome inn

Slik forstørrer du kartet:

P5-1507-Gestures-Tap

Trykk raskt 2 ganger med en finger på midtdisplayet.

eller

P5-1507-Gestures-Spread

Sett 2 sammenpressede fingre på midtdisplayet og skyv fingrene fra hverandre.

Zoome ut

Slik forminsker du kartet:

P5-1507-Gestures-Tap with two fingers

Trykk en gang med 2 sprikende fingre på midtdisplayet.

eller

P5-1507-Gestures-Pinch

Sett 2 sprikende fingre på midtdisplayet, og trekk dem sammen.

Bla

P5-1507-Gestures-Drag

Sett én finger på kartet, sveip i ønsket retning og slipp.

Rullefunksjonen er kun tilgjengelig når kartet er maksimert, ikke minimert.

Skifte overskriftvisning

P5-1507-Nav-Skifte RUBRIK-visn Pos/Dest
Trykk her for å skifte kartoverskrift.
Velg mellom følgende visninger som overskrift på kartet:
  • Betegnelse på reisemålet (Destination) og ankomsttid (ETA) eller resterende reisetid (RTA). Se avsnittet "Innstillinger for reisevei" for å velge ETA eller RTA.

eller

• Betegnelse på aktuell posisjon (Position) og avstand til reisemålet (Dist).

Det er kun mulig å endre overskrift når kartet er maksimert, ikke minimert.

Finne tilbake til kartvinduet

P5-1546-Navi-JPN- Hitta-Hem-knapp + Touch screen
  1. P5-Icon red circle 1"Hjem"-knapp
  2. P5-Icon red circle 2Menyraden "Navigasjon"
Hvis føreren er "langt borte", i en annen del av systemet, og raskt vil komme til kartvinduet, kan han/hun gjøre følgende:
  1. Trykk på midtdisplayets hjem-knapp (1).
  2. Hvis hjemvinduet vises i stedet for kartvinduet på midtdisplayet, trykker du på den øverste menyraden Navigering (2).