Sikkerhetsmodus

Sikkerhetsmodus er en beskyttelse som trer i kraft når en kollisjon kan ha skadet en viktig funksjon i bilen f. eks. drivstoffledninger, følere for noen av sikringssystemene eller bremsesystemet.

Hvis bilen har vært utsatt for en kollisjon, kan teksten Safety mode Se førerveiledningen vises på førerdisplayet sammen med varselsymbolet. Det betyr at bilens funksjonalitet er redusert.

Hvis bilen er satt i sikkerhetsstilling, er det mulig å prøve å tilbakestille systemet, og så starte og flytte bilen fra trafikkfarlig sted.

 Advarsel

Forsøk aldri selv å reparere bilen eller tilbakestille elektronikken etter at den har vært i sikkerhetsstatus. Det kan føre til personskader eller at bilen ikke fungerer normalt. Volvo anbefaler at du lar et autorisert Volvo-verksted ta seg av kontrollen og tilbakestillingen av bilen til normal status etter at Safety mode Se førerveiledningen er vist.

 Advarsel

Bilen må ikke taues mens den er i sikkerhetsstatus. Den skal berges med servicebil. Volvo anbefaler at den transporteres til et autorisert Volvo-verksted.