Girvelgersperre

Girsperren forhindrer utilsiktet veksling mellom forskjellige girstillinger på automatgir.

Det finnes to forskjellige typer girspaksperrer - mekanisk og automatisk.

Mekanisk girvelgersperre

p5-1507-gear shift lock

Spaken kan føres fritt fram og tilbake mellom N og D. De andre girene har en sperre som styres med sperreknappen på girvelgerspaken.

Med sperreknappen inne kan spaken føres forover eller bakover mellom P, R, N og D.

Automatisk girvelgersperre

Den automatiske girsperren har spesielle sikkerhetssystemer.

Fra parkeringsstilling - P

For at girspaken skal kunne føres ut av P-stilling, må bremsepedalen være trykt ned og tenningsposisjonen være II.

Fra nøytral stilling - N

Hvis girvelgeren er i stilling N og bilen har stått stille i minst 3 sekunder (uansett om motoren går eller ikke) er girvelgeren sperret.

For at girvelgeren skal kunne føres fra N til en annen girstilling, må bremsepedalen være inne og tenningsposisjon være II.

Deaktivere automatisk girspaksperre

P5-1507-gear shift lock deactivate

Hvis bilen ikke er kjørbar, f. eks. fordi batteriet er utladet, må girvelgeren føres til N for at bilen skal kunne flyttes.

P5-Icon red arrow 1

Løft gummimatten i rommet foran girspaken. Finn frem til hullet med fjærende knapp nederst i rommet.

P5-Icon red arrow 2

Trykk en liten meisel ned i hullet og hold.

P5-Icon red arrow 3

Før girspaken til stilling N og slipp knappen.

Legg gummimatten på plass igjen.