Velg omvei

Hvis føreren vil unngå reiserutens nærmeste del, f.eks. fordi veien er stengt, kan funksjonen Omvei velges.

Omvei

P5-1617-Navi-Välj omväg-1
1. Trykk på knappen for Omvei. En alternativ kjørestrekning med informasjon om lengre/kortere veistrekning og reisetid, vises på kartet.
Vanligvis foreslås bare en kort omvei med rask tilbakeføring til reiseruten i den opprinnelige reiseplanen.
P5-1507-Navi Välj omväg-2
Omvei med informasjon vises.
2. Hvis forslaget godtas: Trykk på etiketten med informasjon om omveien. Ruten godtas selv om man kjører inn på den foreslåtte veien.
Hvis forslaget ikke godtas: Trykk på Avbryt for å gå tilbake til veiledning på den aktuelle reiseveien.
P5-1617-Navi-Välj omväg-3
Omveien er aktivert.

Når forslaget er godtatt, gjenopptas veivisningen, nå med omveien som valgt reiserute.

Et alternativ til funksjonen Omvei er å avvike fra reiseplanens reiserute. Systemet oppdaterer da reiseruten automatisk og fortsetter å veilede til reisemålet på den reiseveien som egner seg best.

I avsnittet "Reiseplan og alternativ reiserute" beskrives ytterligere en fremgangsmåte for å velge en alternativ reiserute.