Kjøremoduser*

Valg av kjøremodus påvirker bilens kjøreegenskaper for å forbedre kjøreopplevelsen og lette kjøringen i spesielle situasjoner.

Med kjøremodusene får du raskt tilgang til alle funksjonene og innstillingene til bilen ved forskjellige kjørebehov. Følgende system tilpasses for å opprettholde best mulige kjøreegenskaper i respektive kjøremodus:

• Styring
  • Motor/girkasse/1firehjulsdrift*
  • Bremser
  • Støtdemping
  • Førerdisplay
  • Start/Stopp-funksjon
  • Klimainnstillinger

Velg den kjøremodusen som passer best for de nåværende kjøreforholdene. Tenk på at du ikke kan velge alle kjøremodi i alle situasjoner.

Velge kjøremodus

P5-1507-drive mode scroll wheel
Trykk på kjøremodusbryteren DRIVE MODE.
Du ser en tilleggsmeny i midtdisplayet.
Rull hjulet oppover eller nedover til ønsket kjøremodus er markert.
Trykk på kjøremodusbryteren eller rett på berøringsskjermen for å bekrefte valget.
Valg kjøremodus angis på førerdisplayet.

Når en kjøremodus ikke kan velges, vises en melding, for eksempel:

• Kan ikke velge gir i manuell
  • Ikke valgbart, lavt batterinivå
  • Ikke valgbart, lav temperatur
  • Ikke valgbart, begrensninger
  • Kan ikke velge, for høy fart.

Valgbare kjøremoduser

COMFORT

• Dette er bilens normalmodus.

Når bilen starter, er den i Comfort-modus, og Start/Stopp-funksjonen er aktivert. Innstillingene gjør at bilen føles komfortabel, styringen er lett, støtdempingen er myk og bevegelsen til karosseriet er smidig.

Denne kjøremodusen er sertifiseringsstillingen for karbondioksidutslipp.

ECO

• Tilpass bilen for en mer energieffektiv og miljøvennlig kjøring med Eco-modus.

Kjøremodusen innebar f.eks. at Start/Stopp-funksjonen er aktivert og at effekten på visse klimainnstillinger er redusert.

Førerdisplayet har en Eco-måler som gir mer drivstofføkonomisk kjøring.

Mer informasjon om denne kjøremodusen er det i avsnittet "Kjøremodus ECO".

DYNAMIC

• Dynamic-modusen gjør at bilen får mer sportslige egenskaper og raskere respons ved gasspådrag.

Giringen blir raskere og mer tydelig, og girkassen prioriterer gir med høyere trekkraft.

Styreresponsen er raskere og dempingen er hardere2, noe som gjør at karosseriet følger veibanen for å redusere krengingen i svinger.

Start/Stopp-funksjonen er slått av.

INDIVIDUAL

• Tilpasse en kjøremodus etter egne ønsker.

Velg en kjøremodus som utgangspunkt, og juster så innstillingene etter ønskede kjøreegenskaper. Disse innstillingene lagres i en egen førerprofil.

Individuell kjøremodus er bare tilgjengelig hvis det først er aktivert i midtdisplayet.

P5-1507-Individual drive mode settings view
Innstillingsvisning3 for Individuell kjøremodus.
Trykk på Innstillinger i toppvinduet.
Trykk på My CarIndividuell kjøremodus og merk av for Individuell kjøremodus.

Ved Forhåndsinnstilt velges en kjøremodus som utgangspunkt: Øko, Komfort eller Dynamisk.

Mulige justeringer gjelder innstillinger for:

• Førerdisplay
  • Styrekraft
  • Kraftoverføring, egenskaper
  • Bremsekarakteristikk
  • Regulering av fjæring
  • ECO-klima
  • Start/stopp.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Gjelder med automatgir.
  3. 2 Gjelder med Four-C.
  4. 3 Bildet er skjematisk, oppsettet kan variere etter bilmodell eller oppdatert programvare.