Låse/låse opp fra utsiden

Låsing/opplåsing fra utsiden av bilen gjøres med knapper på den fjernbetjente sentrallåsen eller med dørenes eller baklukens håndtak, hvis bilen er utstyrt med nøkkelfri låsing/opplåsing (Passive Entry)*. Bakluken kan håndteres med elektrisk styring* og/eller fotbevegelser*.

Låse/låse opp

16w17 - SPA - Remote Key with buttons

Med knappene til fjernnøkkelen kan du låse alle dører og bakluken opp og igjen samtidig.

Låse

Førerdøren må være lukket for at låsesekvensen skal kunne aktiveres. Hvis noen av de andre dørene eller bakluken er åpen, blir lås og alarm* aktivert først når de lukkes. Alarmens bevegelsesføler* aktiveres når alle dører og bakluken er lukket og låst.

Nb!

Vær oppmerksom på faren for å låse fjernnøkkelen/Key Tag inne i bilen.

Hvis en nøkkel til den fjernbetjente sentrallåsen/Key Tag ligger igjen i bilen, vil den bli deaktivert når bilen låses, og settes i alarmtilstand med en annen gyldig nøkkel. Den deaktiverte nøkkelen aktiveres igjen når en låser opp bilen.

Advarsel

Deaktiver funksjonen "Sikkerhetslåsing" hvis noen skal sitte igjen i bilen, ellers kan de bli låst inne.

Låse opp

Hvis det skulle oppstå problemer med låsing/opplåsing med fjernkontrollen, kan det hende at batteriet er utladet. Lås eller lås opp førerdøren med det avtagbare nøkkelbladet. Se avsnittet "Avtakbart nøkkelblad" for mer informasjon.

Nb!

Prøv alltid å gå nærmere bilen og foreta et nytt forsøk på å låse opp.

Innstillinger for fjernstyrt opplåsing

Det er mulig å velge ulike sekvenser for opplåsing.

Trykk på Innstillinger i toppvinduet på midtdisplayet.
Trykk på My CarLåsingFjernstyrt opplåsing/>

Velg alternativ:

• Lås opp alle dører

- låser opp alle dørene samtidig.

• Bare førerdør

- låser opp førerdøren. Det kreves to trykk på opplåsingsknappen på den fjernbetjente sentrallåsen for å låse opp alle dørene.

De innstillingene som gjøres for funksjonen Fjernstyrt opplåsing, påvirker også sentralopplåsing via åpningshåndtaket fra innsiden. Se avsnittet "Låse/låse opp fra innsiden" for mer informasjon om hvordan opplåsing fra innsiden påvirkes.

Nøkkelfri låsing/opplåsing*

Hvis bilen er utstyrt nøkkelfri låsing/opplåsing* er det nok å ha med seg fjernnøkkelen i f.eks. en lomme eller veske, slik at det er enklere å åpne bilen hvis hendene er opptatt. Se "Rekkevidden til fjernnøkkelen" for informasjon om systemets rekkevidde.

Berøringsfølsomme overflater

På utsiden av dørhåndtaket finner du en fordypning for låsing, og på innsiden finner du en berøringsfølsom flate for opplåsing. Håndtaket til bakluken har en gummiert trykkplate som bare er beregnet på opplåsing.

P5-1519- dörrhandtag beröringskänslig yta
  1. P5-Icon red circle 1Berøringsfølsom fordypning for låsing
  2. P5-Icon red circle 2Berøringsfølsom overflate for opplåsing

Nb!

Det er viktig at bare én berøringsfølsom flate aktiveres om gangen. Hvis en tar tak i håndtaket samtidig som låseflaten berøres, er det fare for dobbeltkommando. Det innebærer at den ønskede aktiviteten (låsing/opplåsing) ikke blir utført, eller at den utføres med forsinkelse.
16w17 - SPA - V90 - Tailgate pointing out handle
Gummiert trykkplate på bagasjelokket brukes bare til opplåsing.

Nøkkelfri låsing

Alle sidedørene må være lukket for at bilen skal kunne låses. Bakluken kan derimot være åpen ved låsing med sidedørenes håndtak.

Berør inn den markerte flaten bak på utsiden av et av dørhåndtakene etter at døren er lukket, eller trykk inn knappen nederst på bakluken for å låse før den lukkes.
Låseindikatoren i frontruten bekrefter at låsingen er utført, ved å begynne å blinke.

For å lukke alle sidevinduer og panoramataket* samtidig - legg fingeren mot den berøringsfølsomme fordypningen på utsiden av dørhåndtaket til siderutene og panoramataket* er lukket.

Nøkkelfri opplåsing

Ta tak i et dørhåndtak, eller trykk på den gummierte trykkplaten nederst på baklukens håndtak for å låse opp.
Låseindikatoren i frontruten bekrefter at bilen er låst opp ved at den slukkes - åpne dører eller bakluke som normalt.

Innstillinger for nøkkelfri opplåsing

Det er mulig å velge ulike sekvenser for nøkkelfri opplåsing.

Trykk på Innstillinger i toppvinduet på midtdisplayet.
Trykk på My CarLåsingNøkkelfri opplåsing

Velg alternativ:

• Alle dørene

- låser opp alle dørene samtidig.

• Enkeltdør

- låser opp valgt dør.

Låse igjen automatisk

Hvis verken dører eller bakluke åpnes innen to minutter etter opplåsing, låses de igjen automatisk. Denne funksjonen reduserer faren for at du utilsiktet går fra bilen ulåst.

Opplåsing med Volvo On Call

Det er mulig å fjernopplåse bilen med appen Volvo On Call*.

Du finner mer informasjon i avsnittet "Volvo On Call-app".