Cross Traffic Alert*

Cross Traffic Alert (CTA) er en supplerende førerhjelp til BLIS1, og har som formål å hjelpe føreren å oppdage kryssende trafikk bak bilen under rygging.

Delfunksjonen autobrems kan hjelpe føreren med å stoppe bilen hvis det er risiko for kollisjon med et kjøretøy som ikke er oppdaget.

P5-1507-CrossTrafficAlert Princip
Eksempel på område der Cross Traffic Alert kan hjelpe føreren med å oppfatte en hindring under rygging.

Funksjonen er beregnet på i første rekke å oppdage kjøretøyer. I gunstige situasjoner kan også mindre objekter syklister og fotgjengere oppdages.

Funksjonen er bare aktiv hvis bilen ruller bakover eller hvis giret står i revers.

Hvis funksjonen oppdager at noe nærmer seg fra siden, angis dette med:
  • et lydsignal – lyden høres i venstre eller høyre høyttaler avhengig av hvilken retning objektet nærmer seg fra.
  • et ikon som lyser i skjermens Parkeringshjelpsystem-grafikk.
  • et ikon i det øverste vinduet for parkeringshjelpskameraet.
P5-1817-CrossTrafficAlert Screen symbol
Ikonet for Cross Traffic Alert lyser i Parkeringshjelpsystem-grafikken på skjermen.

Hvis føreren ikke reagerer på advarselen fra funksjonen og en kollisjon er uunngåelig, griper autobrems-funksjonen inn for å stoppe bilen, og førerdisplayet viser deretter en melding som forklarer hvorfor bilen ble bremset.

 Advarsel

  • Funksjonen er en kompletterende førerhjelp med det formål å gjøre kjøringen lettere og sikrere – den kan imidlertid ikke håndtere alle situasjoner under alle trafikk-, vær- og veiforhold.
  • Vi anbefaler at føreren leser alle avsnitt om denne funksjonen i førerveiledningen, for å gjøre seg kjent med bl.a. begrensninger som føreren må være oppmerksom på før funksjonen brukes.
  • Førerhjelpfunksjonene kan ikke erstatte førerens oppmerksomhet og dømmekraft, og føreren er alltid ansvarlig for at bilen kjøres på en sikker måte med egnet hastighet og egnet avstand til andre kjøretøy i samsvar med gjeldende trafikkregler og bestemmelser.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Blind Spot Information