Girposisjoner

Velg egnet girposisjon avhengig av hvilken kjøreretning bilen skal ha.

Giring

Skift girposisjon ved å trykke den fjærende spaken forover eller bakover. Bremsepedalen må være trykt inn for at det skal være mulig å gire.

Girposisjoner

P6-2037-XC40BEV-Gear shifter and gear shift modes

Førerdisplayet angir hvilken girstilling som brukes for øyeblikket.

Bilen har tre forskjellige girposisjoner og en knapp for parkeringsbremsen:

R, N, D eller P-knappen for parkeringsbrems.

Parkeringsbrems – P

P6-2037-XC40BEV-Parking brake button
Trykk på knappen.
Symbolet på førerdisplayet tennes når parkeringsbremsen er aktivert.

Viktig

Kontroller at symbolet for parkeringsbremsen lyser når bilen forlates.

Nb!

Parkeringsbremsen må være aktivert for at bilen skal kunne låses og alarmen settes på.

I nødstilfeller kan parkeringsbremsen aktiveres når bilen er i bevegelse, ved å trykke og holde knappen inne.

Bilen bremses da kraftig med driftsbremsen. Bremseforløpet avbrytes når knappen slippes eller gasspedalen trås inn.

Nb!

Ved nødbremsing i høyere hastigheter lyder et signal under oppbremsingen.

Revers - R

Ta på sikkerhetsbeltet.
Trå inn bremsepedalen.
Før spaken helt frem.
Bilen kan nå rygges.

Nøytral posisjon (fri) - N

Ta på sikkerhetsbeltet.
Trå inn bremsepedalen.
Før spaken ett trinn forover eller bakover.
Bilen ruller nå fritt når bremsepedalen ikke er trykt inn.

Kjøreposisjon - D

Ta på sikkerhetsbeltet.
Trå inn bremsepedalen.
Før spaken helt bakover.
Bilen kan nå kjøres.

Viktig

Det er ikke mulig å starte bilen hvis ladekabelen fortsatt sitter i ladeinntaket. Husk å la ladekabelen ut av ladeinntaket og lukke ladeluken før start av bilen.