Håndtere midtdisplayet

Mange av bilens funksjoner styres og justeres fra midtdisplayet. Midtdisplayet er en pekeskjerm som reagerer ved berøring.

Bruke pekeskjermfunksjonaliteten i midtdisplayet

Skjermen reagerer forskjellig avhengig av om du trykker, drar eller sveiper over den. Det er mulig å f.eks. bla mellom forskjellige vinduer, markere objekter, bla i en liste og flytte på apper ved å berøre skjermen på forskjellige måter.

En infrarød lysgardin over skjermens overflate gjør at skjermen registrerer en finger som befinner seg rett foran skjermen. Denne teknologien gjør det mulig å bruke skjermen også med hansker.

To personer kan bruke skjermen samtidig, for eksempel for å justere klimaet for fører- eller passasjersiden.

Viktig

Ikke bruk skarpe gjenstander mot skjermen, da kan den ripes opp.

I tabellen nedenfor presenteres de forskjellige fremgangsmåtene for å håndtere skjermen:

FremgangsmåteUtføringResultat
P5-1507-Gestures-Tap
Trykk én gang.Markerer et objekt, bekrefter et valg eller aktiverer en funksjon.
Trykk raskt to ganger.Zoomer inn på et digitalt objekt, for eksempel et kart*.
Trykk og hold.Griper tak i et objekt. Kan brukes for å flytte apper eller kartpunkter på kartet*. Trykk og hold fingeren mot skjermen, samtidig som du drar objektene til ønsket sted.
P5-1507-Gestures-Tap with two fingers
Trykk én gang med to fingre.Zoomer ut fra et digitalt objekt, for eksempel et kart*.
P5-1507-Gestures-Drag
DraVeksler mellom forskjellige vinduer, ruller i en liste, tekst eller vindu. Hold inne og dra for å flytte apper eller kartpunkter på et kart*. Dra horisontalt eller vertikalt over skjermen.
P5-1507-Gestures-Flick
Sveip/dra raskt

Veksler mellom forskjellige vinduer, ruller i en liste, tekst eller vindu. Dra horisontalt eller vertikalt over skjermen.

Merk at berøring i den øvre delen av skjermen kan føre til at toppvinduet åpnes.

P5-1507-Gestures-Spread
Dra fra hverandreZoomer inn.
P5-1507-Gestures-Pinch
Dra sammenZoomer ut.

Gå tilbake til hjem-visning fra et annet vindu

Trykk kort på hjem-knappen under midtdisplayet.
Siste modus for hjem-vinduet vises.
Trykk kort igjen.
Alle delvinduene av startvinduet stilles til standardinnstillingene.

Notat

I standardmodus i startvinduet - trykk kort på hjem-knappen. Du ser en animasjon som beskriver hvordan du får tilgang til de forskjellige visningene.

Bla i en liste, artikkel eller vindu

Når du ser en bla-indikator på skjermen, kan du bla nedover eller oppover i visningen. Sveip nedover/oppover hvor som helst i vinduet.

P5-1546 - Scroll indicator in centerdisplay
Bla-indikatoren vises i midtdisplayet når det er mulig å bla i vinduet.

Bruke bryterne i midtdisplayet

P5-1507–Climate–Temperature regulation
Temperaturbryteren.

Brytere brukes til mange av bilens funksjoner. Du kan regulere f.eks. temperatur ved enten å:

• stille bryteren til ønsket temperatur
  • trykke på + eller for å øke eller senke temperaturen trinnvis, eller
  • trykk på ønsket temperatur på bryteren.