Håndtere fart for cruisekontrollen

Cruisekontrollen (CC–1) kan stilles inn på ulike hastigheter.

Still inn / endre lagret hastighet

P5-1507-CC rattknappar-1
Obs! Bildet er skjematisk. Detaljer kan variere avhengig av bilmodell.
Endre lagret hastighet med korte eller lange trykk på rattknappen P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp + (1) eller Px-1717-Symbol 5x3,5-Rattknapp – (minus) (3):
  • Kort trykk: Hvert trykk endrer hastigheten med trinn på +/- 5 km/t (+/- 5 mph).
  • Trykk og hold: Slipp knappen når fartsindikatoren (4) markerer ønsket hastighet.
  • Siste knappetrykk lagres i minnet.

Hvis hastigheten økes med gasspedalen før du trykker på rattknappen P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp + (1), er det bilens aktuelle hastighet ved knappetrykket som lagres, forutsatt at føreren holder foten på gasspedalen når han eller hun trykker.

En midlertidig fartsøkning med gasspedalen, f.eks. ved forbikjøring, påvirker ikke innstillingen. Bilen går tilbake til sist lagret hastighet når gasspedalen slippes.

Bruk motorbremsen i stedet for fotbremsen

Cruisekontrollen regulerer farten med redusert bremseinngrep fra fotbremsen. I nedoverbakker kan det av og til være ønskelig å rulle litt raskere og bare la motorbremsen dempe fartsøkningen. Føreren kan da koble ut cruisekontrollens bremseinngrep midlertidig.

Fremgangsmåte:
Trykk ned gasspedalen omtrent halvveis, og slipp den opp igjen.
Cruisekontrollen kobler fotbremsinngrepet ut den automatiske bremsingen så bare med motorbrems.

Cruisekontrollens (fartsholderens) avhengighet av kjøremodus

Cruisekontrollens måte å holde farten på kan variere etter valgt kjøremodus2.

Cruise control Eco Cruise

Med kjøremodus ECO blir cruisekontrollens (fartsholderens) akselerasjoner og oppbremsinger mykere sammenlignet med andre kjøremoduser for å oppnå en optimal drivstoff- og miljøøkonomi. Det kan føre til at farten til tider kan komme til å ligge noe over eller under den lagrede hastigheten.

Cruise control Dynamic Cruise

Med kjøremodus Dynamic vil cruisekontrollens akselerasjoner og oppbremsinger kjennes kraftigere og mer direkte sammenlignet med andre kjøremoduser.

1. 1 Cruise Control
  2. 2 Se kompletterende informasjon i avsnittet "Kjøremoduser".