Behandle systemoppdateringer via Download Center

Systemoppdateringer gjelder de delene av bilen som har med internettilkoblet bil og infotainment å gjøre. Hvis det er tilgjengelige oppdateringer av systemprogramvaren, kan oppdateringene foretas samtidig eller én om gangen.

Søk etter oppdatering

P5-1617-Icon-App screen-OTA

For at systemoppdateringer skal kunne foretas, må bilen være koblet til internett1.

Systemoppdateringer håndteres via appen Nedlastingssenter i applikasjonsvinduet på midtdisplayet. Hvis det ikke er søkt etter tilgjengelig oppdateringer siden forrige gang infotainmentsystemet ble startet, utføres et søk. Ingen søk blir utført hvis programvareinstallasjon pågår. Et tall på Systemoppdateringer-knappen viser hvor mange oppdateringer som er tilgjengelige. Ett trykk på knappen viser en liste med de oppdateringene som kan installeres i bilen. Hvis det er tilgjengelige oppdateringer, vises også meldingen Nye pr.vareoppdateringer tilgjengelig i statusfeltet i midtdisplayet.

Notat

Datanedlasting kan påvirke andre tjenester som overfører data, f.eks. nettradio. Hvis påvirkning av andre tjenester oppleves som forstyrrende, kan nedlastingen avbrytes. Ellers kan det være passende å slå av eller avbryte andre tjenester.

Notat

En oppdatering kan bli avbrutt når tenningen slås av og bilen forlates.

Oppdateringen må imidlertid ikke være fullført før bilen forlates, siden oppdateringen gjenopptas neste gang bilen brukes.

Oppdater all systemprogramvare

Velg Installere alt nederst i listen.

Hvis du ikke ønsker noen liste, kan du velge alternativet Installere alt ved knappen Systemoppdateringer.

Oppdatere programvare enkeltvis

Velg Installere for ønsket programvare.

Avbryte nedlasting av programvare

Trykk på krysset i aktivitetsindikatoren som har erstattet knappen Installere ved begynnelsen av nedlastingen.

Husk at det bare er nedlastingen som kan avbrytes. Når installasjonsfasen er i gang, er det ikke mulig å avbryte.

Deaktivere søk i bakgrunnen etter oppdatering av programvare

Automatisk bakgrunnssøk etter oppdateringer av programvare er aktivert når bilen leveres fra fabrikken, men det er mulig å deaktivere funksjonen.

Trykk på Innstillinger i toppvinduet i midtdisplayet.
Trykk på SystemNedlastingssenter.
Velg bort Bakgrunnskontroller for programvareoppdat..
  1. 1 Ved bruk av internett overføres data (datatrafikk), noe som kan medføre kostnader.