Langtidsoppbevaring av kjøretøy med hybridbatteri

For å at hybridbatteriet skal svekkes minst mulig under langtidslagring av bilen (lengre enn 1 måned) anbefales at ladenivået ligger på cirka 25 % i følge førerdisplayet.
Gjør som følger:
P5-15w26- State of Charging in the driver display
Hvis ladegraden er høy, kjører du bilen til ca. 25 % gjenstår. Er ladenivået lavt - lad batteriet til ca. 25 %.
Hvis lagringen har vart lenger enn 6 måneder eller hybridbatteriets ladenivå er vesentlig under 25 % - lad batteriet til ca. 25 % igjen for å kompensere for den naturlige selvutladningen som er merkbar ved lengre oppbevaring. Kontroller løpende ladenivået på førerdisplayet.

Notat

Velg en så sval plassering av kjøretøyet som mulig for å minimere aldringen av batteriet ved langtidsoppbevaring. Om sommeren bør bilen helst stå innendørs, alternativt ute i skyggen, avhengig av hvor temperaturen er lavest.