Energifordeling i hybriddrift ved hjelp av kartdata*

Kjøremodusen Hybrid er bilens normalmodus, der elektrisk motor og forbrenningsmotor fungerer separat eller sammen i hybriddrift. Hvis et reisemål er valgt i navigasjonssystemet*, kan funksjonen Predictive Efficiency1 på en intelligent måte fordele den elektriske energien langs hele kjørestrekningen ved hjelp av kartdataene.

Drivstofforbruket kan da senkes sammenlignet med vanlig hybriddrift når bilen først drives med strøm, for senere å drives av forbrenningsmotoren når hybridbatteriet er utladet.

Hvis avstanden til reisemålet er større enn den beregnede rekkevidden med elektrisk drift, fordeler funksjonen den elektriske energien til det som er mest fordelaktig for hele kjørestrekningen. Dette gjør det mulig å unngå situasjoner der vanlig hybriddrift ville brukt en stor del av den elektriske energien til for eksempel å kjøre med elektrisk drift i høy hastighet på en motorvei og deretter kjøre med forbrenningsmotoren i bytrafikk med lavere hastighet.

Drivstofforbruket blir lavest når kjørestrekningen starter med motorveikjøring, er mellom 50 og 100 m (30 og 60 miles) lang og hybridbatteriet er fulladet ved start.

Forutsetninger for funksjonen

For at funksjonen skal fungere, må visse betingelser være oppfylt.
  • Et reisemål er angitt i navigasjonssystemet, og kjørestrekningen til reisemålet er lengre en mulig rekkevidde med bare elektrisk drift.
  • Kjørestilling Hybrid er valgt.
  • Funksjonene Hold og Charge er deaktivert.
  • Hybridbatteriet er ladet.

Brukstips

Hvis bilen brukes til pendling til jobb og det ikke er mulig å lade bilen på arbeidsplassen, angis arbeidsplassen som et delmål og hjemmet som endelig mål. Utladingen av hybridbatteriet vil da fordeles over kjøringen både til og fra jobben.

Legg til lignende pendlingsruter, dvs. reisevei mellom to ladinger, som Favoritter i navigasjonssystemet for å lette tilgangen.

  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Gjelder enkelte markeder.