Håndtere kjørejournal med Volvo On Call*-appen

Appen Volvo On Call kan automatisk opprette en kjørejournal som gir deg en oversikt over bilreisene dine. Det er for eksempel mulig å kategorisere og gi navn til reiser og eksportere kjørejournalen.

Aktivere eller deaktivere kjørejournal

Gå til fanen Mer.
Velg Appinnstillinger.
Velg innstillinger for Kjørejournal.
Velg å slå kjørejournalen på/av.

Når kjørejournalen er deaktivert, kan alle brukere som er koblet til kontoen din, se de reisene som foretas med bilen din. Reiser utført de siste 100 dagene blir lagret. Hvis kjørejournalen deaktiveres, slutter din bil å sende informasjon om de nye reisene dine. Ingen av telefonene som er knyttet til kontoen vil kunne se de nye innføringene i kjøreboken.

Legg mere til at eksisterende reiser ikke vil slettes hvis kjørejournalen slås av.

Eksportere kjørejournal

Det er mulig å overføre data fra kjøreboken til andre formater. Denne funksjonen kan for eksempel brukes til å lage utgiftsrapporter for firmabil. Det lagrer informasjon om reisene som er foretatt med bilen de siste 100 dagene. For at du ikke skal miste informasjon om reiser som er eldre enn 100 dager, anbefales det å eksportere kjørejournalen til e-posten din.

Gå til fanen Bil.
Velg Kjørejournal.
Marker den eller de reisene du vil eksportere.
Trykk på e-postsymbolet.
Nå har du muligheten til å sende journalloggen som Excel, CSV eller tekstfil. Filen kan åpnes på datamaskinen med programmer som Microsoft Excel, Apple Numbers, Google Docs eller OpenOffice.org Calc.

Kategorisere reiser

I vinduet med kjørejournalen er det mulig å kategorisere reisene som Arbeid, Privat eller Uten kategori. Turene kan sorteres etter kategorier, og du har mulighet til å velge det viste området i samsvar med en tidsperiode.

Fjern reise fra kjørejournal

Gå til fanen Bil.
Velg Kjørejournal.
Marker den eller de reisene du vil fjerne.
Velg papirkurvsymbolet lengst oppe i vinduet, og trykk på Slett.

Hvis flere kontoer er koblet til bilen, ser alle samme vindu fra Volvo On Call-dataserveren. Det betyr at hvis du fjerner en reise, endrer navn eller grupperer reiser i en telefon, slår dette gjennom for alle brukere som kan se informasjonen.

Navngi reiser

Du kan gi reisene dine navn og også legge til notater.

Gå til fanen Bil.
Velg Kjørejournal.
Marker den reisen du vil redigere.
Trykk på Tittel og navngi reisen.
Trykk på Notat hvis du vil legge til informasjon (f.eks. hvor mye du betalte da du fylte drivstoff).