Wsparcie dostosowane do indywidualnych potrzebProszę uzyskać odpowiednie informacje dotyczące Państwa samochodu.

Konfiguracja aplikacji Podróże w samochodzie

Aplikacja Podróże automatycznie rejestruje wszystkie trasy samochodu. Aby rozpocząć rejestrowanie tras, musisz najpierw włączyć aplikację Podróże oraz udostępnianie lokalizacji.

Uwaga

Dostępność aplikacji Podróże może się różnić w zależności od modelu samochodu, roku produkcji i regionu. Dostępność funkcji może również ulec zmianie z upływem czasu.

Ten artykuł dotyczy modeli z wbudowanymi usługami Google.

Gdy aplikacja Podróże jest włączona, automatycznie gromadzi VIN[1] samochodu, jego lokalizację oraz inne dane dotyczące podróży, takie jak czas, dystans oraz zużycie paliwa i energii elektrycznej. Możesz wyświetlić dziennik podróży w aplikacji Volvo Cars.

Uwaga

Upewnij się, że w Twój samochód i aplikacja Volvo Cars są zaktualizowane do najnowszej wersji oprogramowania.

Wersję oprogramowania samochodu możesz sprawdzić za pomocą ustawień na wyświetlaczu.

Konfigurowanie aplikacji Podróże

Aby rozpocząć rejestrowanie tras, najpierw włącz funkcję Podróże w aplikacji Volvo Cars.

Włączanie funkcji Podróże

  1. Otwórz kartę samochodu i wybierz Podróże.
  2. Włącz Dziennik podróży.

Po włączeniu funkcji Podróże konieczne będzie również wyrażenie zgody na uprawnienia dotyczące prywatności oraz zezwolenie na udostępnianie lokalizacji na ekranie.

Włączanie uprawnień dotyczących prywatności i udostępniania lokalizacji

  1. Naciśnij symbol samochodu na dolnym pasku.
  2. Przejdź do sekcji Prywatność→Udostępnianie danych firmie Volvo Cars.
  3. Włącz udostępnianie lokalizacji.
    Można teraz rejestrować swoje podróże.

Uwaga

Przeglądanie podróży

Gdy funkcja Podróże jest włączona, wszyscy użytkownicy, którzy sparowali aplikację Volvo Cars z samochodem, mogą przeglądać podróże. Gdy funkcja Podróże zostanie wyłączona, samochód przestanie przesyłać informacje o nowych podróżach.

Informacje o podróży są przechowywane przez 400 dni.

Profile

Funkcja Podróże wymaga włączenia osobno dla każdego profilu korzystającego z samochodu. Obejmuje to udzielenie zgody i uprawnień.


Czy to było pomocne?