Ställa in en målnivå för batteriladdning

Du kan välja en målbatterinivå genom att välja ett värde i laddningsvyn. Detta hjälper dig att bibehålla bra laddprestanda och lång livslängd på batteriet.

Det finns två förinställda alternativ: Daily drive och Long trip. Daily drive är den rekommenderade laddningsnivån som laddar bilen upp till 90 %. Long trip laddar bilen upp till 100 % och kan väljas om du vill ha så lång räckvidd som möjligt för bilen. Du kan också välja att anpassa målvärdet för batterinivån genom att välja Custom.

Tips

Du kan också justera den önskade batterinivån i mobilappen för bilen.
Tryck på bilsymbolen på nedre raden och gå till Settings.
Gå till ChargingTarget battery level.
Välj önskad batterinivå.
Målvärdet för batterinivån ändras. Värdet sparas tills du ändrar det igen.

Om batterinivån är 20 % eller lägre, ändras batterinivåns indikator till orange.