Välj och aktivera farthållare

Funktionen farthållare (CC1) måste först väljas och aktiveras för att kunna reglera hastigheten.
P5-1507-Cruise Control, overview driver display and buttons on steering wheel
För att kunna starta farthållaren från beredskapsläget måste aktuell hastighet vara 30 km/h (20 mph) eller högre.
Tryck på ◀ (1) eller ▶ (3) för att bläddra fram symbolen för farthållare P5-1507-Adaptive cruise control symbol (4).
Symbolen är grå – farthållaren är i beredskapsläge.
När farthållaren är vald – tryck på rattknapp P5-1507-Cruise Control, speed limiter, activates speed limiter and stores current speed symbol 5x3,5 (2) för att aktivera.
Symbolen är vit – farthållare startas och aktuell hastighet lagras som maxhastighet. Lägsta möjliga hastighet att lagra är 30 km/h (20 mph).

Återaktivera farthållare till senast lagrade hastighet

När farthållaren är vald – tryck på rattknapp P5-1507-Cruise control, speed limiter, activates speed limiter from standby mode symbol 5x3,5 för att aktivera.
Förardisplayens farthållarmarkeringar skiftar färg från GRÅ till VIT – bilen följer därefter åter den senast lagrade hastigheten.

Varning

En markant hastighetsökning kan följa när hastigheten återupptas med rattknapp P5-1507-Cruise control, speed limiter, activates speed limiter from standby mode symbol 5x3,5.
  1. 1 Cruise Control