Använda Apple® CarPlay®*

För att använda CarPlay måste röststyrningen Siri vara aktiverad i din telefon. Telefonen behöver också ha en internetanslutning via Wi-Fi eller mobilnätet.

Ansluta en iPhone och starta CarPlay

OBS

CarPlay kan användas endast om Bluetooth är avstängt. En telefon eller mediaspelare som är ansluten till bilen via Bluetooth kommer därför inte vara tillgänglig när CarPlay är aktiv. För att få en internetuppkoppling till bilens appar måste en alternativ internetkälla användas. Använd Wi-Fi eller bilens inbyggda modem*.
Anslut en iPhone till USB-ingången. I de fall det finns två USB-ingångar ska den med vit ram runt ingången användas.
Läs informationen i popup-fönstret och tryck sedan på OK.
Tryck på Apple CarPlay i appvyn.
Läs villkoren och tryck sedan på Acceptera för att ansluta.
Delvyn med CarPlay öppnas och kompatibla appar visas.
Tryck på önskad app.
Appen startas.

Starta CarPlay

CarPlay startas enligt följande efter att en iPhone blivit ansluten.
Anslut en iPhone till USB-ingången. I de fall det finns två USB-ingångar ska den med vit ram runt ingången användas.
Om inställning för automatisk start är vald – namnet på telefonen visas.
Tryck på telefonnamnet – delvyn med CarPlay öppnas och kompatibla appar visas.
Om delvyn med CarPlay inte öppnas, tryck på Apple CarPlay i appvyn.
Delvyn med CarPlay öppnas och kompatibla appar visas.
Tryck på önskad app.
Appen startas.

CarPlay körs i bakgrunden om en annan app startas i samma delvy. För att åter visa CarPlay i delvyn – tryck på CarPlay-ikonen i appvyn.

Skifta anslutning mellan CarPlay och iPod

CarPlay till iPod

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Gå vidare till KommunikationApple CarPlay.
Bocka ur rutan för den Apple-enhet som inte längre ska starta CarPlay automatiskt när USB-kabeln ansluts.
Koppla ur och koppla in Apple-enheten till USB-ingången.
Öppna appen iPod från appvyn.

iPod till CarPlay

Tryck på Apple CarPlay i appvyn.
Läs informationen i popup-fönstret och tryck sedan på OK.
Koppla ur och koppla in Apple-enheten till USB-ingången.
Delvyn med Apple CarPlay öppnas och kompatibla appar visas1.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Apple, CarPlay, iPhone och iPod är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc.