Aktivera/deaktivera Automatisk fartbegränsare

Funktionen Automatisk fartbegränsare (ASL1) kan aktiveras och deaktiveras som ett tillägg till Fartbegränsaren (SL2).

Aktivera ASL

P5-1646-Knapp Automatisk fartbegränsare

Knappen Fartgränsassistans finns i centerdisplayens funktionsvy.

För att aktivera den Automatiska fartbegränsaren:
Tryck på knappen Fartgränsassistans.
ASL sätts i beredskapsläge, knappen visar en grön indikering och förardisplayen visar en skyltsymbol i hastighetsmätarens centrum.
Tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V.
ASL aktiveras med bilens aktuella hastighet.

OBS

• Om funktionen Automatisk fartbegränsare är aktiverad visas trafikskyltsinformation i förardisplayen även om RSI3 inte är aktiverad.
  • För att ta bort trafikskyltsinformation från förardisplayen måste både Automatisk fartbegränsare och RSI deaktiveras.
  • Då funktionen Automatisk fartbegränsare är aktiverad men RSI deaktiverad, ges inga varningar från RSI. För att erhålla varningar måste även RSI aktiveras.

Deaktivera ASL

För att deaktivera den Automatiska fartbegränsaren:
Tryck på knappen Fartgränsassistans i funktionsvyn.
ASL stängs av och knappens indikering blir GRÅ – SL aktiveras istället.

Varning

Bilen följer inte längre skyltad maxhastighet efter skifte från ASL till SL – den följer då endast den i minnet lagrade maxhastigheten.
  1. 1 Automatic Speed Limiter
  2. 2 Speed Limiter
  3. 3 Road Sign Information – RSI