Akut hjälp med Volvo On Call*

Tryck på SOS-knappen för att kontakta Volvo On Call servicecenter, eller en larmcentral, i en nödsituation.

Volvo On Call servicecenter1

För att tillkalla hjälp vid sjukdom, yttre hot mot bilen eller passagerare kan Volvo On Call servicecenter larmas manuellt genom att SOS-knappen trycks in i minst 2 sekunder. Volvo On Call servicecenter meddelas, får reda på bilens position och försöker etablera muntlig kontaktmed föraren för att komma överensom hjälpbehov.

Om muntlig kontakt inte kan etableras,kontaktar Volvo On Call servicecenter nödvändiga hjälpinsatser (polis, ambulans,bärgning etc.), som bistår med lämplig åtgärd.

Prioritera offentligt nödnummer1

Det går att ställa in så att bilen ringer upp offentlig larmcentral istället för Volvo On Call servicecenter. Läs separata instruktioner.

Larmcentral2

För att tillkalla hjälp vid sjukdom, yttre hot mot bilen eller passagerare kan en larmcentral larmas manuellt genom att SOS-knappen trycks in i minst 2 sekunder. Via muntlig kontakt fastställs hjälpbehov (polis, ambulans,bärgning etc.) och hjälpinsatser skickas till bilen.

OBS

SOS-knappen ska enbart användas vid olyckor,sjukdom eller vid externt hot mot bilenoch dess passagerare. SOS-funktionen är endast avsedd för nödsituationer. Missbruk kan leda till extradebitering.

Volvo On Call-appen och ON CALL-knappen kan användasför samtliga andra tjänster1, inklusive vägassistans.

Larmnummer

Då krocklarmet aktiveras försöker systemetetablera kontakt med landets Volvo On Call servicecenter.Om detta inte är möjligt går samtalet direkt till det utsedda larmnumret för området där bilen befinner sig.

ON CALL- och SOS-knapparnakan deaktiveras när bilens elsystem är i tändningsläge I, II eller om motorn är igång:

Tryck på Inställningar.
Tryck på KommunikationVolvo On Call.
Välj SOS/On Call knapplås för att deaktivera.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Tillgängliga tjänster varierar beroende på marknad.
  3. 2 Gäller marknader där Volvo On Call servicecenter inte erbjuds.