Assistans vid vägkant med Volvo On Call*

Vid t.ex. punktering,bränslebrist eller urladdat batteri går det att tillkalla hjälp med ON CALL-knappen eller Volvo On Call-appen.

Om ON CALL-knappen i taket hålls in i minst 2 sekunder etableras muntlig kontakt mellan Volvo On Call servicecenter och föraren. Detta för att komma överens om vilken hjälpinsats som krävs.

Det går även bra att ringa Volvo On Call servicecenter, men för att operatören ska kunna ta del av bilens status och position måste bilen vara uppkopplad.

OBS

SOS-knappen ska enbart användas vid olyckor,sjukdom eller vid externt hot mot bilenoch dess passagerare. SOS-funktionen är endast avsedd för nödsituationer. Missbruk kan leda till extradebitering.

Volvo On Call-appen och ON CALL-knappen kan användasför samtliga andra tjänster1, inklusive vägassistans.

ON CALL- och SOS-knapparnakan deaktiveras när bilens elsystem är i tändningsläge I, II eller om motorn är igång:

Tryck på Inställningar.
Tryck på KommunikationVolvo On Call.
Välj SOS/On Call knapplås för att deaktivera.

Vägassistanstjänsten kan behöva tecknas separat.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Tjänsterna varierar mellan marknader.