Ansluta Volvo On Call*-app till bil

För att kunna använda Volvo On Call-appens tjänster behöver du ansluta Volvo On Call-appen till din bil.
P5-1846-Volvo On Call app and roof switch
Översikt av knappar i taket och Volvo On Call-appen .
Följande procedur ska utföras i bilen.
Se till att bilen står på en plats med mobiltäckning och att din mobila enhet har internetanslutning.

OBS

Om din bil är utrustad med både Sensus Connect och Volvo On Call, säkerställ att Internet via bilmodem inte är valt som internetkälla i infotainment-systemet. Om det är valt kommer du inte att kunna fullfölja steg 5 nedan och då inte heller ansluta Volvo On Call-appen till din bil.
Säkerställ att du har din fyrsiffriga Volvo On Call PIN-kod, ditt Volvo ID och bilens identifikationsnummer eller registreringsnummer tillgängligt innan du börjar. Volvo ID kan skapas vid inloggning i Volvo On Call-appen.
Sitt i förarsätet med mobiltelefonen och slå på tändningen i bilen. Starta inte bilens motor.
Logga in i Volvo On Call-appen med ditt Volvo ID och följ sedan instruktionerna i appen. Om du redan har en ansluten bil i appen och vill lägga till ytterligare en, välj Profil, Anslutna bilar och Lägg till en bil.
När meddelandet om att trycka på ON CALL-knappen visas i Volvo On Call-appen, vänta i några sekunder med att trycka på knappen för att säkerställa att bilen är i verifieringsläge.
Bekräfta kopplingen mellan appen och bilen genom att trycka snabbt en gång på ON CALL-knappen i taket på bilen (håll inte inne knappen).
Du kan nu börja använda Volvo On Call-appens tjänster.

Växla mellan flera anslutna bilar i Volvo On Call-app

Om du har anslutit flera bilar till Volvo On Call-appen växlar du mellan dessa genom att:
Gå till fliken Profil.
Välj Anslutna bilar.
Markera aktuell bil och välj Byt till denna bilen.

Tips vid användning av Volvo On Call-app

Om du upplever störningar med Volvo On Call-appen trots att bilen som appen är kopplad till står utomhus på en öppen plats med mobiltäckning och din mobila enhet har en god internetanslutning, prova att installera om appen på din mobila enhet.

Om bilen är begagnad bör det kontrolleras att tjänsten Volvo On Call är aktiverad i bilen.

För ytterligare information – kontakta en Volvoåterförsäljare.