Ljudinställningar för media

Personalisering av ljudinställningar för mediaspelning.
P5-1546-SoundExperience
Ljudinställning som återskapar akustiken från Göteborgs konserthus.
Tryck på Inställningar i toppvyn.

Tryck på Ljud och välj inställningar:

• Ljudupplevelse* – flera möjligheter att anpassa ljudet, t.ex. spela upp med känsla av konserthus. Inställningar ersätter eventuella val som gjorts enligt punkterna nedan för ljudinställningar.
  • Ton – personlig inställning av t.ex. bas, diskant och equaliser.
  • Balans – balans mellan höger/vänster högtalare respektive balans mellan främre/bakre högtalare.

Systemvolymer för media

Tryck på Inställningar i toppvyn.

Tryck på LjudSystemvolymer:

• AUX – Om en extern ljudkälla (t.ex. en mp3-spelare eller iPod) är ansluten till AUX-ingången kan ljudkällan som ansluts ha en annan volym än ljudanläggningens interna volym (ex. radion). Korrigera detta genom att justera ingångens volym. Om volymen är för hög eller för låg kan kvaliteten på ljudet försämras.
  • Hastighets- och volymkompensation – ljudanläggningen kompenserar för störande buller i kupén genom att öka volymen i förhållande till bilens hastighet. Kompensationsnivå kan ställas.