Ljudinställningar

Ljudsystemet är förinställt för optimal ljudåtergivning, men kan anpassas efter behov.

Volymen regleras normalt med volymreglaget under centerdisplayen eller rattens högra knappsats.

Inställning för optimal ljudåtergivning

Ljudsystemet är förkalibrerat för optimal ljudåtergivning med hjälp av digital signalbehandling. Denna kalibrering tar hänsyn till högtalare, förstärkare, kupéakustik, lyssnarposition m.m. för varje kombination av bilmodell och ljudsystem. Det finns även en dynamisk kalibrering som tar hänsyn till volymkontrollens läge och bilens hastighet.

Ljudinställningar beskrivs under respektive avsnitt i ägarinformationen. För att komma till inställningarna, öppna toppvyn och tryck på InställningarLjud.

Aktiv ljuddämpning1

Bilen är utrustad med en aktiv ljuddämpningsfunktion som dämpar motorbuller i kupén med hjälp av ljudsystemet. Mikrofoner i bilens tak uppfattar störande ljud och ljudsystemet skickar ut motljud för att dämpa bullret.

P5–1507–ANC mic positions
Mikrofoner i bilens tak.

OBS

Täck inte över bilens mikrofoner, ett dånande ljud från ljudsystemet kan då framträda.
  1. 1 Gäller vissa bilmodeller.