Dataöverföring mellan bil och verkstad1

Tiden för ett bokat verkstadsbesök hos en Volvoverkstad kan förkortas om felsökningsdata överförs redan när bilen stannat vid verkstaden.

Bekvämast sker överföringen om alternativet Anslut automatiskt när jag anländer väljs i inställningsvyn i centerdisplayen.

Varje gång bilen saktar ner till en tillräckligt låg hastighet påbörjar bilen en sökning efter Wi-Fi-nätverk. Om ett auktoriserat Volvonätverk (vid en verkstad) hittas, visas ett meddelande eller öppnas ett pop-up-fönster i centerdisplayen (gäller inte manuell uppkoppling, se avsnittet "Manuell uppkoppling mot verkstad" nedan).

Automatisk uppkoppling mot verkstad

OBS

För att föraren inte ska störas av oönskade förfrågningar om uppkoppling (t.ex. om bilen ofta parkeras i närheten av en verkstad med auktoriserat Volvonätverk), kommer uppkopplingssättet att övergå till manuell uppkoppling om föraren avböjer uppkoppling 2 gånger inom en tidsperiod på 5 dagar.

Utan bekräftelse från föraren

Detta alternativ erbjuder det bekvämaste sättet att överföra felsökningsdata. Föraren behöver inte bekräfta att bilen ska kopplas upp.

Om bilen stannar vid verkstaden och stängs av med startvredet visas ett meddelande överst i centerdisplayen. Bilen kommer automatiskt att kopplas upp när förardörren öppnas, förutsatt att föraren inte trycker på meddelandets knapp Avbryt.

Med bekräftelse från föraren

Detta alternativ innebär att föraren behöver bekräfta att bilen ska kopplas upp.

Om bilen stannar vid verkstaden och stängs av med startvredet öppnas ett pop-up-fönster i centerdisplayen. Om föraren trycker på pop-up-fönstrets knapp Anslut kommer bilen automatiskt att kopplas upp när förardörren öppnas. Om föraren inte gör någonting, eller trycker på pop-up-fönstrets knapp Avbryt, kommer ingen uppkoppling att ske.

Manuell uppkoppling mot verkstad

Vid manuell uppkoppling sköts denna av serviceteknikern.

Ändra uppkopplingssätt

Sättet att koppla upp bilen kan ändras i inställningsvyn i centerdisplayen.

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på KommunikationVolvo servicenätverk.
Välj Anslut automatiskt när jag anländer, Fråga före anslutning eller Anslut aldrig och fråga aldrig (manuell uppkoppling).
  1. 1 Denna funktionalitet kommer successivt att införas i takt med att serviceverkstäderna bygger ut sina tjänster.