Inställningsvy

I centerdisplayens inställningsvy hanteras Inställningar och information för många av bilens funktioner.

Öppna/stänga och navigera i inställningsvyn

P5-1546–I+C–Settings button in top pane
Toppvyn med knappen för Inställningar.
Dra nedåt i fliken i centerdisplayens överkant för att öppna toppvyn.
Tryck på Inställningar för att öppna inställningsvyn.
Tryck på en av kategorierna som visas och navigera till underkategorier och Inställningar genom ytterligare tryck.

Tryck på Bakåt för att gå bakåt i inställningsvyn.

Tryck på Stäng för att stänga inställningsvyn.

Ändra en inställning

P5-1507–I+C–Settings pane with setting types
En underkategori i inställningsvyn med olika typer av inställningar, här en flervalsknapp och radioknappar.
Tryck på kategorier och underkategorier för att navigera till önskad inställning.
Ändra en eller flera inställningar. Olika typer av inställningar ändras på olika sätt (se tabellen nedan för en beskrivning av respektive typ).
Ändringarna sparas direkt.

Typer av inställningar

Det finns flera olika typer av inställningar:

InställningstypBeskrivning
TriggerfunktionStartar en app eller separat vy för mer avancerade inställningar genom att trycka på texten, t.ex. för att koppla upp en enhet med Bluetooth.
RadioknappVälj en inställning av flera möjliga genom att trycka på önskad radioknapp, t.ex. för att välja ett systemspråk.
FlervalsknappVälj en nivå för något genom att trycka på önskad del av knappen, t.ex. för att välja känslighetsnivå för City Safety.
KryssrutaVälj att aktivera/deaktivera en funktion genom att trycka på rutan för att kryssa i/ur den, t.ex. för att välja automatisk start av eluppvärmda säten.
SkjutreglageVälj en nivå för något inom ett intervall genom att trycka och dra i reglaget, t.ex. för att välja ljudnivå.
InformationsvisningIngen egentlig inställning, visar information om något, t.ex. bilens identifikationsnummer.